Update 1. Ora 12.50. Victor Ponta anunta ca PSD va vota in sedinta comuna a birourilor permanente a celor doua Camere pentru continuarea parcursului motiunii de cenzura impotriva Legii Educatiei angajata de Guvern.

Stefan VlastonFoto: Arhiva personala

Soarta Legii Educatiei Nationale este extrem de fluida, se poate schimba de la o ora la alta. Voi incerca sa urmaresc, pentru cititorii HotNews.ro, cum evolueaza lucrurile in legatura cu aceasta importanta lege, esentiala pentru modernizarea unui domeniu social important.

Motiunea de cenzura impotriva Legii Educatiei

Crin Antonescu a declarat la intrarea in sedinta saptamanala a forului de conducere al PNL ca va propune retragerea semnaturilor liberale de la motiunea pe Legea Educatiei, pentru a nu legitima actiunea Guvernului de a-si angaja raspunderea.

PSD, si el in sedinta saptamanala, trebuie sa opteze intre propunerea lui Victor Ponta, de a continua dezbaterea motiunii de cenzura si aceea a lui Mircea Geoana, de a retrage motiunea.

Daca retragerea motiunii de cenzura va ava castig de cauza si va fi consfintita la sedinta birourilor permanente reunite ale Camerelor Parlamentului, atunci actiunea previzibila a Guvernului este sa trimita la promulgare Legea Educatiei pe care si-a angajat raspunderea, considerand ca opozitia renunta la contestarea ei prin motiune de cenzura. Probabil opozitia va ataca din nou la CCR Legea Educatiei, considerand neconstitutionala angajarea raspunderii si mingea se intoarce din nou la CCR.

Legea propusa de Comisia de Invatamant a Senatului, in absenta senatorilor puterii

Va fi supusa dezbaterii in Senat, tot astazi. Dupa declaratiile senatorului Cristian Radulescu, liderul grupului paramentar PDL, acesta va cere retrimiterea la Comisie a Legii, pe motiv ca Raportul Comisiei de Invatamant la aceasta lege este ilegal, a fost alcatuit in absenta presedintelui Comisiei, Mihail Hardau si nu poarta semnatura acestuia.

Raportul de forte putere-opozitie in Senat este la limita, un singur vot in favoarea puterii, in cazul in care ar fi prezenti toti senatorii. Ceeace nu se prea intampla in sedintele ordinare ale Senatului.

Vom afla peste cateva ore ce soarta va avea acest proiect, alcatuit de opozitie si respins de multi comentatori din presa si societatea civila, pentru ca pastreaza suprematia intereselor clanurilor universitare.

Citeste si comenteaza pe Contributors.ro