Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat joi, la Sibiu, ca si anul viitor va continua sa evalueze fiecare inspectorat judetean de politie si daca va avea rapoarte care vor sustine ca sefii de politie din tara nu respecta legea, atunci acestia vor fi demisi.

"In perioada imediat urmatoare din acest an si in anul care urmeaza (...) va trebui sa facem o evaluare a fiecarui inspectorat judetean de politie in parte si vom trage concluziile atunci cand vom avea un raport definitiv pe fiecare inspectorat in parte. (...) Atunci cand vom avea situatii clare, situatii in care sa ne permitem sa schimbam un sef de inspectorat, sa schimbam un sef de serviciu, o vom face", a declarat Igas.

Acesta i-a evaluat deja pe inspectorii-sefi de politie de la Piatra Neamt, Arad si Bistrita-Nasaud. In cazul IJP Piatra Neamt, dar si al IGPR, ministrul este decis sa faca o "curatenie totala".

"Cei care au trebuit sa plateasca intr-o prima faza au platit. Vor urma si altii", a spus el.

Traian Igas si Laura Codruta Kovesi, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, au participat joi, la Sibiu, la o intalnire regionala privind combaterea evaziunii fiscale si a contrabandei.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, i-a eliberat marti din functie pe secretarul de stat cu Ordinea Publica din minister, chestorul sef Dan Valentin Fatuloiu si pe seful Inspectoratului General al Politiei Romane, Petre Toba. Acestia au fost inlocuiti de comisarul-sef Ioan Dascalu, atasat de interne in Marea Britanie si Irlanda de Nord, in functia de secretar de stat in MAI, si de Liviu Popa, fost sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA).

In locul lui Liviu Popa, la DGA a fost imputernicit chestorul Arion Tiganasu.

La Inspectoratul Judetean de Politie Piatra Neamt, a fost imputernicit la comanda comisarul sef Manole Dorel, in locul lui Aurelian Soric, care a solicitat eliberarea din functie.