Cristian Chilat, zis Falau, arestat pentru impuscarea fratilor Gheorghita si Bogdan Mararu, ar fi actionat la comanda, sustin surse judiciare, citate de Mediafax.

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie au propus procurorului general al Romaniei preluarea dosarului.

"Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum si suspiciunile care au fost lansate in spatiul public cu privire la o eventuala partinire in modul de solutionare a cauzei", informa Biroul de presa al Ministerului Public.

Concret, Parchetul instantei supreme face cercetari cu privire la modul in care autoritatile din Piatra Neamt au actionat in cazul atentatului asupra fratilor Bogdan si Georghita Mararu, soldat cu impuscarea mortala a unuia, au mai declarat surse judiciare.

Totodata, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie fac cercetari si cu privire la eventuala instigare a lui Cristian Chilat de a-i executa pe fratii Mararu.

Sursele citate sustin ca acuzatul are doi copii mici de care este atasat, iar implicarea lui in eliminarea fratilor Mararu ii poate aduce o condamnare de 20 de ani de detentie, astfel ca nu-si va mai vedea familia mult timp, ceea ce face cu atat mai bizara actiunea sa, spun sursele citate.

Cristian Chilat, arestat dupa ce l-a impuscat mortal pe Gheorghe Mararu, intr-o cafenea din Piatra Neamt, a fost adus in 17 noiembrie, la Bucuresti, dupa ce Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a preluat cazul sau.

In contextul producerii asasinatului, presa locala a relatat faptul ca seful Politiei Judetene Neamt, comisar-sef Aurelian Soric, ar avea legaturi cu gruparea Mararu.

Gheorghita Mararu (32 ani) si fratele acestuia, Bogdan (36 ani), stateau la masa, in 14 noiembrie, la pranz, intr-o cafenea din Piatra Neamt, primul dintre acestia fiind impreuna cu prietena sa. La un moment dat, in local a intrat Cristian Chilat (40 ani), zis Falau, care a scos pistolul si l-a impuscat de patru ori pe Gheorghita Mararu si de doua ori pe fratele acestuia, dupa care a fugit. Incidentul, petrecut sub privirile ingrozite ale celorlalti consumatori, a fost inregistrat de camerele video de supraveghere aflate atat in interiorul, cat si in exteriorul localului. Martorii incidentului au sunat imediat la 112, cerand ajutor.

Fratii Mararu se ocupau cu camataria.

Gheorghita Mararu a suferit patru plagi impuscate, trei in zona inimii si una in abdomen, iar cand au sosit medicii avea deja doi litri de sange in cavitatea toracica si era in stop cardio-respirator. Medicii i-au facut masaj cardiac si i-au acordat primul ajutor, injectandu-i si adrenalina pentru a-i reporni inima, insa victima nu a supravietuit.

Bogdan Mararu a fost impuscat de doua ori in abdomen si a fost dus cu ambulanta la Spitalul Judetean, de unde a fost externat luni dimineata.

Cristian Chilat este recidivist, avand condamnari pentru distrugere si pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.