Conform site-ului rezidentiat.info, al Ministerului Sanatatii, au fost anulate 5 din cele 200 de intrebari de la examenul de Rezidentiat, domeniul Medicina. S-au inregistrat un numar de 23 contestatii privind modul de alcatuire a 40 de intrebari. In urma analizarii acestor contestatii a rezultat anularea a 5 intrebari, se specifica pe site-ul mentionat.

Unul dintre studentii care a sustinut duminica examenul de Rezidentiat a declarat pentru HotNews.ro cum ii afecteaza pe ei anularea celor 5 intrebari: "Cele 5 intrebari reprezinta 23 de puncte din punctajul maxim de promovare. Asta inseamna ca cei care au raspuns corect la toate intrebarile anulate vor fi penalizati cu 23 de puncte, cei care au raspuns corect la mai putine intrebari, vor fi penalizati mai putin, iar cei care nu au raspuns corect la intrebarile anulate, nu vor fi penalizati, adica sunt depunctati cu 0 puncte. Aceasta anulare are consecinte grave asupra clasamentului, cele 23 de puncte putand duce un student si cu 200 - 250 de locuri mai jos in clasament".

Victor Stoica, Decanul Facultatii de Medicina si Sef in Comisia de Elaborare a Subiectelor, domeniul Medicina, a declarat pentru HotNews.ro ca nu poate sa ne ofere nicio pozitie oficiala si ne-a indrumat spre Secretarul de Stat, Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel care este si Presedintele Comisiei Centrale de Rezidentiat. Pana in acest moment Streinu-Cercel nu a putut fi contactat.

Pozitia oficiala - comunicatul de presa

Peste 87% dintre tinerii medici care au concurat la Rezidentiat in anul 2010 au obtinut punctaj de promovare. Astfel, un numar de 4.499 de candidati, din 5.130 inscrisi au obtinut peste 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari, se arata in comunicatul primit de la Biroul de Presa al Ministerului Sanatatii.

Cei 4.499 de candidati cu punctaj de promovare vor fi repartizati pe cele 3.505 de locuri si posturi pe care Ministerul Sanatatii le-a scos anul acesta la concurs.

  • 3793 au obtinut punctaj de promovare in domeniul medicina. Acestia vor fi repartizati pe 3209 locuri si posturi scoase la concurs
  • 603 au obtinut punctaj de promovare in domeniul medicina dentara si vor fi repartizati pe 176 locuri si postul scoase la concurs
  • 103 au obtinut punctaj de promovare  in domeniul  farmacie si vor fi repartizati pe  121 locuri si posturi scoase la concurs

In comunicatul primit la redactie nu se spune nimic despre intrebarile anulate si nici despre cum ar fi aratat clasamentul initial, care includea si punctajul pentru intrebarile anulate.

Pe tot parcursul zilei, Secretarul de Stat, Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel nu a raspuns la telefon.

Vom reveni cu amanunte