Guvernul a inaintat joi dimineata Parlamentului proiectul de Lege-cadru privind salarizarea unitara si proiectul de Lege privind salarizarea in anul 2011, in procedura de angajare a raspunderii, potrivit unui comunicat al Executivului.

Premierul Emil Boc solicita presedintelui Camerei Deputatilor si presedintelui Senatului ca, impreuna cu Birourile Permanente, sa stabileasca programul de desfasurare a procedurilor parlamentare necesare in vederea angajarii raspunderii guvernului pe cele doua proiecte de lege, se arata in comunicat.

Guvernul a adoptat miercuri legea salarizarii pe 2011 a bugetarilor si Legea-cadru privind salarizarea unitara. Premierul Emil Boc a declarat ca in 2011 salariile bugetarilor vor creste cu 15% raportat la salariul din octombrie 2010.

Emil Boc a mai spus ca salariul minim pe economie va creste pina la 670 de lei in 2011, de la valoarea actuala de 600 de lei.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a avut in vedere parametri macroeconomici privind un numar de 1.290.000 de salariati in sectorul bugetar si o anvelopa salariala de 39 miliarde lei alocati pentru anul 2011.

"Atat ne putem permite pentru 2011", a declarat Boc.