Procurororii anticoruptie consemneaza in referatul privind arestarea omului de afaceri Catalin Chelu faptul ca acesta era extrem de ingrijorat de arestarea lui Sorin Ovidiu Vintu, "cu care este in relatii foarte apropiate", motiv pentru care a amanat momentul contactarii lui Dan Fatuloiu, scrie Mediafax.

"Denuntatorul Fatuloiu Alexandru s-a intalnit in 10.09.2010 cu Badea Stefan, care i-a relatat ca, in esenta, inculpatul Chelu Catalin va lipsi o perioada de timp din tara, intrucat era extrem de ingrijiorat de arestarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, cu care este in relatii foarte apropiate, astfel ca se va amana momentul in care il va contacta pe denuntatorul Fatuloiu Dan Valentin, pentru clarificarea aspectelor referitoare la interventiile pe care dorea ca acesta sa le faca pentru rezolvarea favorabila a afacerilor lor judiciare", se arata in referatul cu propunerea de arestare a lui Catalin Chelu si a celor trei complici ai sai.

Catalin Chelu si celelalte trei persoane retinute in cazul presupusei mite oferite lui Valentin Fatuloiu au fost arestati peventiv pentru 29 de zile, dupa ce instanta Tribunalului Bucuresti a admis, duminica dimineata, cererea procurorilor DNA in acest sens.

Catalin Chelu este acuzat de dare de mita si cumparare de influenta, iar Stefan Badea este acuzat ca i-ar fi facilitat intrarea lui Chelu la Fatuloiu, a spus avocatul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, Ioana Ionescu.

Directia Nationala Anticoruptie a organizat, vineri, un flagrant delict in cazul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, dupa ce ar fi incercat sa ii ofere mita 50.000 de euro secretarului de stat in MAI Dan Valentin Fatuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate in lucru la unitati de parchet, intre care si DIICOT.

Omul de afaceri Catalin Chelu, unul dintre cei mai activi jucatori pe piata de capital, a fost retinut la sfarsitul saptamanii trecute pentru ca ar fi incercat sa-i ofere un milion de euro mita secretarului de stat chestor Dan Valentin Fatuloiu. Chelu detine actiuni la mai multe societati, unele dintre ele fiind listate la BVB. Printre cele mai recente achizitii, facute prin intermediul a trei firme pe care le controleaza, sunt aproape 50% din Lactate Natura Targoviste (INBO) de la SIF Oltenia si Broker Cluj pentru circa 16,5 mil. lei (3,86 mil. euro), una dintre cele mai mari tranzactii din ultimele 30 de zile de pe piata RASDAQ.

Omul de afaceri este si unul dintre cei mai mari actionari de la SIF-uri, detinand impreuna cu mai multi investitori cu care a fost banuit ca ar fi actionat in mod concertat pachete de peste 6% la SIF Moldova (SIF2) si SIF Oltenia (SIF5). Omul de afaceri neaga insa orice asociere cu firmele care apar ca actionand in mod concertat cu el la SIF-uri.

Presa l-a acuzat, in trecut, ca a devalizat "Rotes SA" si ca a vandut ilegal Sectia de Confectii Metalice Teis, in timp ce avea conturile blocate pentru datorii la stat.