Catalin Chelu si celelalte trei persoane retinute in cazul presupusei mite oferite lui Valentin Fatuloiu au fost arestati peventiv pentru 29 de zile, dupa ce instanta Tribunalului Bucuresti a admis, duminica dimineata, cererea procurorilor DNA, relateaza Mediafax.

Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea au fost dusi in arestul Directiei Cercetari Penale.

Hotararea Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au inceput, sambata seara, in jurul orei 23.00, dezbaterile in acest proces.

Catalin Chelu este acuzat de dare de mita si cumparare de influenta, iar Stefan Badea este acuzat ca i-ar fi facilitat intrarea lui Chelu la Fatuloiu, a spus avocatul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, Ioana Ionescu.

Aceasta a spus ca fapta de cumparare de influenta, una dintre cele doua acuzatii aduse clientului sau, nu s-a consumat deoarece banii nu au fost dati.

Avocatul a aratat ca Chelu a declarat in fata procurorilor ca nu i-a dat bani lui Fatuloiu si ca nu era speriat de dosarele in care este vizat. Chelu le-a mai spus procurorilor ca orice afacerist mai important din Romania are astfel de dosare si ca, in opinia sa, acest caz nu este decat o facatura, in incercarea "decapitarii" societatii Alprom, unde el este actionar majoritar, impreuna cu alte doua persoane din cele retinute.

Intrebat in legatura cu flagrantul, avocatul a spus ca Chelu ar fi fost in biroul chestorului Dan Valentin Fatuloiu, iar omul de afaceri a fost apoi condus de acesta la masina sa, dupa plecarea secretarului de stat fiind momentul in care au intervenit anchetatorii.

Ioana Ionescu, a declarat, sambata, ca in acest caz a facut denunt si fiul lui Dan Valentin Fatuloiu.

Directia Nationala Anticoruptie a organizat, vineri, un flagrant delict in cazul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, dupa ce ar fi incercat sa ii ofere mita 50.000 de euro secretarului de stat in MAI Dan Valentin Fatuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate in lucru la unitati de parchet, intre care si DIICOT.