Presedintele Traian Basescu a avut, vineri dupa-amiaza, la summitul NATO de la Lisabona, la scurt timp dupa momentul fotografiei de grup a sefilor de stat si de guvern prezenti, un scurt schimb de replici cu omologul francez, Nicolas Sarkozy, relateaza Mediafax.

Foto:

Momentul a fost surprins de la distanta de camerele TV, astfel incat dialogul celor doi presedinti nu se aude, insa in imagini se vede ca cei doi gesticuleaza in timpul discutiei.

Seful statului roman l-a oprit pe Sarkozy, dupa fotografia de familie a liderilor prezenti la summitul NATO, iar cei doi au schimbat cateva replici, dupa care presedintele francez l-a salutat scurt pe omologul roman si s-a indepartat.

Traian Basescu s-a indreptat apoi spre premierul italian, Silvio Berlusconi, care vorbea cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban. Basescu si Berlusconi au avut o discutie insotita de asemenea, de gesturi, oficialul italian facand in cateva randuri semne cu degetul la cap.

Presedintele Basescu are programata o declaratie de presa in jurul orei 17.45, ora Romaniei.

Presedintele Traian Basescu a participat, vineri, la sectiunea de lucru a Consiliului NATO, iar, in cursul serii, la un dineu de lucru oferit de secretarul general al NATO.

Traian Basescu participa, sambata, la sesiunea de lucru cu tema "Afganistan", apoi la o sesiune de lucru a Consiliului NATO - Rusia la nivel de sef de stat si de guvern.

Seful statului roman va avea, in marja reuniunii NATO, o serie de intalniri bilaterale.

Relatiile dintre Romania si Franta sunt marcate, in actualul context, de subiecte precum expulzarile romilor si pozitiile autoritatilor de la Paris referitoare la eventuala amanare a aderarii tarii noastre la spatiul Schengen.