Cazul mitei de un milion de euro de la Ministerul de Interne a avut o dezvoltare media ceva mai atipica decat cazurile clasice de flagrant. La putin timp de la aparitia informatiei, furnizata de tabloidul Libertatea, in presa au aparut imagini video de la flagrant, care nu s-a realizat in biroul chestorului Valentin Fatuloiu, desi tentativa de mita ar fi avut loc aici. In scurt timp, apar imagini de la perchezitia procurorilor. Asta dupa ce, in jurul orei 17, mai multe redactii au primit informatia ca ceva "o sa bubuie" in Ministerul de Interne.

Cu cateva minute inainte de ora 17.00, Libertatea titreaza: Exclusiv. 1 milion de euro, mita pentru Dan Valentin Fatuloiu

"Bomba la Ministerul de Interne! Libertatea a aflat in premiera ca Secretarul de Stat Chestor Dan Valentin Fatuloiu a fost, astazi, personajul principal intr-un caz de tentativa de mita".

In jurul orei 15.00, politistii au oprit in trafic doua masini de teren BMW in zona Victoriei.

Realitatea TV anunta ca persoana acuzata de dare de mita este omul de afaceri Catalin Chelu. In cealalta masina se afla Gabriel Constantinescu, un apropiat al acestuia, care declara pentru postul de televiziune, in timp ce procurorii DNA ii perchezitionau masina, ca nu stie pentru ce a fost oprit. "Nu stiu de ce m-a oprit politia, pur si simplu mi-au spus sa pun mainile pe volan. M-am intalnit cu un amic, am discutat cu el si cand am dat sa plec m-a oprit politia", a spus Gabriel Constantinescu, pentru Realitatea TV, care subliniaza ca echipa de filmare trecea intamplator prin zona, cand a vazut mai multi oameni numarand o suma mare de bani.

Imagini de la perchezitie sunt difuzate si de site-ul crimetime.ro, care apartine trustului Pro.

In scurt timp, Valentin Fatuloiu confirma pentru Gandul tentativa de mituire, dar nu face publice numele prezumtivilor infractori.

"Mituitorii au fost prinsi in flagrant de DNA. Vroiau sa rezolve niste dosare si mi-au oferit doua case, doua masini si 50 de mii de euro", explica Fatuloiu, cel care a fost mandatat de ministrul de Interne Igas sa conduca ancheta in cazul de la Piatra Neamt.

Informatia explodeaza in toata presa.

La Antena 3, comentatorul Radu Tudor spune ca avem de-a face cu o "facatura".