Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat ca nu se pune problema sa isi dea demisia de onoare dupa incidentele de la Piatra Neamt, el precizand ca abia a fost numit la conducerea ministerului si ca abia acum face evaluari si va prezenta un raport, relateaza Mediafax.

Intrebat, intr-o conferinta de presa, daca nu crede ca este cazul sa isi dea demisia de onoare, Igas a spus: "Nu cred ca se pune problema sub forma respectiva, abia am ajuns la conducerea acestui minister, abia acum fac evaluari si apoi voi veni in fata opiniei publice cu un raport".

In ceea ce priveste raportul Corpului de Control care face verificari asupra managementului Politiei Judetene Neamt, ministrul Igas a spus ca acesta va fi finalizat in cursul saptamanii viitoare, precizand ca atunci cand va avea o analiza clara va lua o decizie.

Ministrul a facut referire si la declaratiile presedintelui privind restructurarea Politiei.

"Trebuie sa incercam sa modernizam Politia Romana, sunt modele mult mai eficiente decat cel sovietic", a afirmat el.

Presedintele le-a adresat joi, in cadrul unui interviu la TVR, un mesaj sefilor din Politie care ameninta ca demisioneaza daca inspectorul sef de la Neamt este destituit: "Sa-si dea demisia".