Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, este de parere ca tarile in care ajung tiganii ar trebui sa incerce sa ii integreze in propriile comunitati daca acestia dobandesc un statut legal.

"Problematica roma ne preocupa. (...) Problema romilor cred ca este una europeana. Romania este o tara membra in comunitatea europeana, care si-a propus sa faca pasi spre aderarea la Schengen", a spus ministrul de Interne.

Prezent joi, la Oradea, ministrul Traian Igas a subliniat ca fiecare cetatean roman se bucura de aceleasi drepturi ca orice alt cetatean din Europa de a circula liber in tot spatiul Uniunii Europene.

El a sustinut ca sunt anumite lucruri de corectat, in ce priveste integrarea lor in toate structurile, probleme de educatie, de a le crea un loc de munca, acestea fiind prioritati pe care Romania si le-a asumat.

"Dar, in egala masura, acelasi lucru ar trebui sa preocupe si tarile in care acesti oameni ajung. Cred ca si tarile respective trebuie sa incerce sa-i integreze in comunitatile lor daca ei vor dobandi un statut legal care sa le permita sa locuiasca acolo", a spus Traian Igas.