Presedintele Traian Basescu a cerut, in sedinta de guvern, ca procesul de reorganizare a Politiei sa inceapa imediat, afirmand ca aceasta s-a transformat dintr-o institutie care trebuie sa protejeze ordinea publica intr-o structura care apara clanurile mafiote si creeaza dezordine, au relatat pentru Mediafax surse participante la sedinta.

"Presedintele a aratat ca Politia trebuie reorganizata imediat, pentru a-si recastiga imaginea, si a aratat ca aceasta s-a transformat dintr-o institutie care trebuie sa protejeze ordinea publica intr-o structura ce apara clanurile mafiote si creeaza dezordine. Din discursul sefului statului s-a subinteles ca ministrul de Interne are sprijinul sau pentru a incepe imediat restructurarea Politiei", au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, presedintele a mai cerut ca numirile la nivelul politiei judetene si locale sa nu mai fie decise pe criterii politice.

Presedintele Traian Basescu a declarat in deschiderea sedintei de guvern de miercuri ca unii politisiti "au inceput sa faca striptease aruncandu-si sepcile si acum isi arunca caracterul la toate televiziunile".

"Nu voi evita nici subiectul a ceea ce se intampla la Ministerul de Interne si ma refer la baietii care au inceput sa faca striptease aruncandu-si sepcile si acum isi arunca caracterul pe toate televiziunile. Ne asteptam si la alte evolutii", a spus el.

  • Corpul de control al MAI merge, miercuri, la Piatra Neamt, pentru o ancheta la Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt, in contextul scandalului izbucnit dupa asasinarea, duminica, intr-o cafenea din oras, a unui lider interlop local. Presa locala a scris despre presupuse legaturi ale sefului IPJ Neamt, comisarul-sef Aurelian Soric, cu familia victimei. Soric a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca nu a avut nicio legatura cu gruparea Mararu, sustinand, cu ochii inlacrimati, ca presa isi bate joc de familia lui. Dan Fatuloiu, secretar de stat in MAI, i-a propus, luni, ministrului de Interne demisia lui Aurelian Soric, pentru management defectuos. Ulterior, Fatuloiu a cerut si demisia Sefului Politiei Romane, Petre Toba.