Unii politisti "au inceput sa faca striptease aruncandu-si sepcile si acum isi arunca caracterul la toate televiziunile", a afirmat presedintele Traian Basescu, in deschiderea sedintei de guvern de miercuri, unde a fost invitat pentru a discuta despre stadiul acordului cu FMI, absorbtia fondurilor europene si indeplinirea conditionalitatilor privind aderarea tarii noastre la spatiul Schengen.

"Nu voi evita nici subiectul a ceea ce se intampla la Ministerul de Interne si ma refer la baietii care au inceput sa faca striptease aruncandu-si sepcile si acum isi arunca caracterul pe toate televiziunile. Ne asteptam si la alte evolutii", a spus el.

  • Corpul de control al MAI merge, miercuri, la Piatra Neamt, pentru o ancheta la Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt, in contextul scandalului izbucnit dupa asasinarea, duminica, intr-o cafenea din oras, a unui lider interlop local. Presa locala a scris despre presupuse legaturi ale sefului IPJ Neamt, comisarul-sef Aurelian Soric, cu familia victimei. Soric a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca nu a avut nicio legatura cu gruparea Mararu, sustinand, cu ochii inlacrimati, ca presa isi bate joc de familia lui. Dan Fatuloiu, secretar de stat in MAI, i-a propus, luni, ministrului de Interne demisia lui Aurelian Soric, pentru management defectuos. Ulterior, Fatuloiu a cerut si demisia Sefului Politiei Romane, Petre Toba.

In alta ordine de idei, Traian Basescu a subliniat ca Europa se afla in plina criza a datoriilor guvernamentale iar acest lucru face si mai necesara adoptarea unor politici de stopare a cresterii gradului de indatorare.

"Veti vedea ca se prefigureaza intrarea in derapaj si a altor state", a avertizat el.