Prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Sibiu, Florin Apostu, acuzat de fapte de coruptie, alaturi de un ofiter SRI, va fi judecat la Curtea de Apel Constanta dupa ce procurorii il vor deferi justitiei, potrivit unei decizii de marti a instantei supreme, scrie Mediafax.

Procurorii anticoruptie au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa stabileasca o instanta la care seful Parchetului Judecatoriei Sibiu sa fie judecat dupa ce va fi deferit justitiei.

Acestia au solicitat ca instanta desemnata sa fie alta decat cea care a decis initial ca Florin Apostu si ofiterul SRI Tiberiu Popescu sa fie anchetati in stare de libertate, respectiv Curtea de Apel Alba-Iulia.

In 27 octombrie, instanta suprema a decis arestarea preventiva a prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Sibiu, Florin Apostu, si a ofiterului SRI Tiberiu Popescu, acuzati de fapte de coruptie.

Curtea de Apel Alba-Iulia respinsese, in 22 octombrie, propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Alba-Iulia de arestare preventiva a celor doi. Decizia a fost contestata de DNA la instanta suprema. Procurorii DNA au obtinut avizul CSM pentru retinerea si pentru propunerea de arestare preventiva a lui Apostu.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, Nicusor Florin Apostu, este acuzat de procurorii DNA ca ar fi comis peste zece fapte penale in trei luni, majoritatea infractiuni de trafic de influenta si luare de mita, el primind bani, mancare, alcool, un parfum sau o revizie gratis.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie arata ca Apostu este acuzat de opt infractiuni de luare de mita, doua de trafic de influenta, instigare la fals intelectual, doua fapte de retinere sau distrugere de inscrisuri si de favorizarea infractorului. Co-inculpatul din acest dosar, ofiterul SRI Tiberiu Narcis Popescu, este acuzat de trei infractiuni de dare de mita, de complicitate la retinere sau distrugere de inscrisuri si de complicitate la favorizarea infractorului.