Senatorul Catalin Voicu a declarat, marti, in fata instantei supreme ca a imprumutat diverse sume de bani de la Costel Casuneanu si a recunoscut ca a incheiat un contract cu Marius Locic. Voicu a negat totusi ca banii primiti de la cei doi oameni de afaceri ar fi fost obiectul unui trafic de influenta, relateaza Mediafax.

La termenul de marti al procesului, senatorul Catalin Voicu le-a spus judecatorilor instantei supreme ca il cunoaste pe omul de afaceri Costel Casuneanu din anul 2004 si ca pana in 2009 intre cei doi "s-a inchegat o relatie de amicitie, prietenie".

Intrebat daca a primit bani de la Casuneanu, Voicu le-a spus judecatorilor ca a primit in mai multe randuri, pe parcursul anului 2009, diverse sume de bani de la acesta, respectiv 100.000 de lei, 150.000 de lei si, ulterior, 200.000 de euro.

Intrebat care a fost natura primirii acestor bani, Catalin Voicu a aratat in permanenta ca banii de la Costel Casuneanu au fost luati cu titlu "clar" de imprumut si ca suma de 250.000 de lei a reusit sa o returneze, dar nu si cei 200.000 de euro, din cauza faptului ca a fost retinut si ulterior arestat.

Instanta suprema a inceput, marti, audierile in procesul in care senatorul Catalin Voicu este judecat alaturi de oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, precum si de fostul presedinte al Sectiei civile a Inaltei Curti de casatie si Justitie (ICCJ), judecatorul Florin Costiniu.

Senatorul Catalin Voicu, aflat in arest preventiv, este judecat pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie.

Alaturi de acesta sunt judecati, in libertate, Florin Costiniu, pentru complicitate la trafic de influenta, Costel Casuneanu - asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, precum si Marius Locic - administrator al SC Locic Imobiliare SRL, acuzat de cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie.