Reprezentantii Guvernului si cei ai sindicatelor si patronatelor nu au ajuns la nicio concluzie in cazul nivelului salariului minim in 2011, la finalul discutiilor de marti, de la Ministerul Muncii. Sindicalistii au sustinut ca "ministrii au excelat prin tacere", relateaza Mediafax.

Reprezentantul Confederatiei Patronale din Industrie (CONPIROM), Dan Matei Agaton, a declarat ca patronatele vor negocia un salariu minim peste 700 de lei daca aceasta decizie va fi completata si de masuri care sa asigure cresterea economica.

Reprezentantii patronatelor sustin ca Guvernul nu a inaintat nicio cifra privind salariul minim de anul viitor, dar in opinia acestora este evident ca si Executivul este dispus sa aplice o majorare.

Acestia au sustinut ca in mediul privat salariul minim este deja la 650 de lei, iar aceasta valoare ar fi "absolut posibila" si in sectorul bugetar.

Patronatele sustin insa ca aplicarea grupei de salarizare la acest nivel al salariului minim ar duce la o crestere a masei salariale la o valoare mai mare decat isi poate permite sectorul privat.