Corpul de control al Ministerului de Interne va merge, miercuri, la Piatra Neamt, pentru o ancheta la Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt, in contextul scandalului izbucnit dupa asasinarea, duminica, intr-o cafenea din oras, a unui lider interlop local, anunta Mediafax. Presa locala a scris despre presupuse legaturi ale sefului IPJ Neamt, comisarul-sef Aurelian Soric, cu familia victimei, iar Valentin Fatuloiu, secretar de stat in MAI, i-a propus, luni, ministrului de Interne demisia lui Aurelian Soric, pentru management defectuos.

UPDATE:Dan Fatuloiu, secretar de stat in MAI, cere demisia Sefului Politiei Romane, Petre Toba, in urma scandalului iscat dupa asasinatul de duminica, de la Piatra Neamt, scrie Gandul.

De asemenea, ancheta privind asasinatul de la Piatra Neamt va fi preluata de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in urma informatiilor aparute in presa nemteana.

Seful Politiei Judetene Neamt, comisar-sef Aurelian Soric, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, referitor la acuzatiile potrivit carora ar avea legaturi cu gruparea Mararu, ca nu a avut nicio legatura cu aceasta, sustinand, cu ochii inlacrimati, ca presa isi bate joc de familia lui: "Nu am nicio legatura cu familia Mararu. Am avut o relatie cat se poate de fireasca. De ce este interlop (n.r. - Gheorghita Mararu) pentru ca dadea bani la oameni si le lua camata? Sunt procurori care dau bani".

Conform surselor citate, seful Inspectoratului de Politie Judetean Neamt, Aurelian Soric, ar fi chiar vecin cu familia Mararu, de la care a cumparat terenul de casa. Totodata, presa locala a sustinut ca sotia lui Aurelian Soric, care este notar, ar fi parafat acte la limita legalitatii, in beneficiul unor presupusi membri ai lumii interlope.

La finalul conferintei de presa pe care inspectorul sef al IPJ Neamt a sustinut-o marti dimineata, sefii de post din judet l-au asteptat pentru a il asigura de sustinerea lor. Acestia l-au aplaudat minute in sir, dupa care prin reprezentantul lor, au anuntat ca sunt decisi sa demisioneze din politie daca pana la ora 16.00 seful Politiei Romane, chestorul Petre Toba si secretarul de stat din Ministerul Administratiei si Internelor, Dan Valentin Fatuloiu, nu revin asupra deciziei de a-l schimba pe comandantul Politiei Neamt.

In plus, sefii de post din judet au anuntat ca vor demisiona in bloc din Politie, daca Aurelian Soric va fi schimbat din functie.

Pe de alta parte, inspectorul sef al IPJ Neamt a sustinut ca nu a primit nicio decizie de demitere si ca se va adresa in contencios-administrativ daca va fi schimbat din functie.