Presedintele Patronatului din Industria Alimentara Romalimenta, Sorin Minea, a declarat la Realitatea TV ca, de sarbatori, carnea nu se va scumpi. Declaratia acestuia a venit ca reactie la o observatie facuta de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

"Nu se vor scumpi, cel putin pentru mine si pentru producatorii seriosi. Garantez ca nu vor fi scumpiri de sarbatori", a spus Sorin Minea. Declaratia lui Minea vine ca reactie la o observatie facuta de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

"In opinia mea, preturile la produsele agroalimentare sunt excesiv de scumpe dupa ceea ce inseamna oferta, iar aceste lucruri sunt datorate acelei extrem de intortocheate cai care pornesc de la producatorul de materie prima pana la produsul final pe raft", a explicat Valeriu Tabara.

"Jumatate din materia prima din Romania vine din alte tari ale comunitatii europene, pentru ca Romania, din cauza politicilor coerente ale Ministerului Agriculturii din ultimii 20 de ani, nu mai este un producator agricol, este un surogat de producator agricol", a completat Sorin Minea.

La randul sau, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara, Dragos Frumosu, a precizat: "Intre pretul producatorului si procesator este o mafie si o evaziune fiscala. De la procesator la raft intervin marile taxe care conduc la pretul ala, mai mult decat atat este acest TVA de 24 %".