Un fost ofiter al Serviciului Roman de Informatii a fost prins, sambata, in timp ce vana fara autorizatie capre negre in zona varfului Capra din Muntii Fagaras, pe numele lui fiind deschis un dosar de cercetare penala pentru braconaj si uz fara drept de arma de vanatoare, anunta Agerpres. Nicolae Dina, in varsta de 55 de ani, in prezent pensionar, a fost observat de salvamontistii de la refugiul Cota 2000, care au anuntat autoritatile.

"Politistii ajunsi la fata locului cu ajutorul reprezentantilor Serviciului Public Salvamont Arges au reusit prinderea si identificarea persoanei in cauza. Asupra suspectului a fost gasita o arma de vanatoare, detinuta legal, precum si trei capre negre care fusesera impuscate", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arges, agent Laura Folea.

Politistii au stabilit ca barbatul nu detinea autorizatie eliberata de administratorul fondului de vanatoare, in baza careia ar fi putut vana legal caprele negre. Potrivit unei prime estimari facute de reprezentantii Ocolului Silvic Vidraru, prejudiciul se ridica la 24.000 de euro.

Pe numele lui Nicolae Dina a fost intocmit un dosar de cercetare penala pentru braconaj si uz fara drept de arma de vanatoare, fapte pedepsite cu inchisoare de la trei la sapte ani sau cu amenda de la 5.000 la 25.000 de lei.