Are 72 de ani si o fetita de 5 ani, Eliza, dar spune ca se gandeste sa mai aiba un copil. Adriana Iliescu, femeia care, in 2005, a devenit cea mai batrana mama din lume la acea vreme, a acordat un interviu cotidianului Daily Mail, in care marturiseste ca "se simte ca o femeie de 27 de ani, iar atunci cand e obosita, ca una de 37" si ca este mai sanatoasa decat alte femei, care au jumatate din varsta ei.

Adriana Iliescu si ElizaFoto: AGERPRES

"Oamenii cred ca sunt amuzanti cand ma numesc , dar eu nu imi simt niciodata varsta", marturiseste Adriana Iliescu, adaugand ca nu ar fi exclus sa mai aiba un copil: "Din punct de vedere medical, este posibil. Inteleg ca o femeie de 70 de ani din Marea Britanie face tratament in acest scop. Eu ma simt bine, sunt sanatoasa si cred ca ar fi posibil sa mai am un copil in viitor, dar nu ma grabesc in acest moment".

"Eliza e atat de energica si amuzanta - e un copil foarte fericit. Ea reprezinta totul pentru mine si nimic altceva nu mai conteaza. Copilul asta este totul pentru mine, dar din punct de vedere medical, nu ar fi imposibil sa mai am unul", spune septuagenara, in interviul acordat Daily Mail.

In ianuarie 2005, Adriana Iliescu, pe atunci in varsta de 66 de ani, a adus pe lume doi gemeni, devenind, la acea vreme, cea mai batrana mama din lume. Doar unul dintre copii a supravietuit insa - micuta Eliza, acum in varsta de 5 ani. Adriana Iliescu a declarat, dupa nastere, ca are 67 de ani, insa, ulterior, o ancheta a aratat ca femeia, care aspira la titlul de cea mai batrana mama din lume, avea "doar" 66 de ani.

Pe 26 decembrie 2006, "recordul" ei a fost doborat de o femeie din Spania, Carmen Bousada de Lara, care a nascut gemeni, dupa ce beneficiase de un tratament hormonal si fusese inseminata artificial in Statele Unite. In 2009, Maria Carmen del Bousada a murit din cauza unui cancer galopant.

In acest moment, cea mai batrana mama din lume este o femeie din India, Omkari Panwar, care in iulie 2008, la varsta de 70 de ani, a nascut gemeni: un baiat si o fetita.