Un om de afaceri din Alba Iulia si un functionar din Ministerul Economiei si Comertului au fost retinuti, joi seara, de procurorii DNA Alba, in dosarul de coruptie in care este retinut si fostul director al Directiei Judetene de Finante Stefan Anghel Bogin, afirma surse judiciare citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, omul de afaceri Alexandru Duca si Radu Bogdan, functionar in Ministerul Economiei si Comertului, compartimentul pentru IMM-uri, si fost ofiter SIE, au fost retinuti, joi seara, pentru 24 de ore, fiind acuzati de fapte de coruptie.

Sursele citate au afirmat ca, in acelasi dosar, procurorii DNA Alba au emis, joi, o a patra ordonanta de retinere pentru Claudiu Vulpe, fost ofiter SIE, arestat preventiv intr-un alt dosar privind constituirea unei retele de prostitutie ai carei clienti erau persoane importante din Alba.

Radu Bogdan si Claudiu Vulpe, zis "Fox", ar fi fost colegi in cadrul SIE, sustin sursele citate, care precizeaza ca acest caz este extrem de complex, fiind vorba despre infractiuni precum trafic de influenta, luare si dare de mita.

Astfel, fostul director al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Alba Stefan Anghel Bogin este acuzat ca ar fi incercat sa intervina, prin omul de afaceri Alexandu Duca, pentru a i se solutiona favorabil un proces care se judeca la Curtea de Apel Alba Iulia si in care un alt fost director al DGFP Alba, Maria Iacob, a contestat schimbarea sa din functie si inlocuirea cu Stefan Anghel Bogin. Bogin ar fi urmat sa ii faciliteze in schimb omului de afaceri compensarea unor sume de bani intre firmele acestuia si DGFP Alba.

De asemenea, Alexandru Duca este acuzat si ca ar fi intervenit pe langa Radu Bogdan, functionar in cadrul Ministerului Economiei, pentru castigarea unui proiect european de catre o firma de constructii din Alba, patronata de un cetatean italian. Duca ar fi fost intermediar in acest caz impreuna cu Claudiu Vulpe, cel de-al patrulea invinuit in acest dosar. Radu Bogdan ar fi primit, potrivit surselor citate, circa 40.000 de lei mita.

La ora transmiterii acestei stiri, la DNA Alba audierile sunt in desfasurare, in dosar fiind audiati pana acum mai multi martori, printre care si un avocat.