Prevederea din OUG 36/2010 care permitea verificarea cu politisti a prezentei la domiciliu a persoanelor aflate in concediu medical, la eventuala solicitare a angajatorului, a fost eliminata de Comisia de munca a Camerei Deputatilor, anunta Mediafax.

Membrii Comisiei au dezbatut marti proiectul de Lege emis de Guvern privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 36 din 2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 158 din 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate.

Ordonanta prevedea ca verificarea prezentei asiguratilor aflati in incapacitate temporara de munca la adresa de domiciliu sau la resedinta indicata sa se efectueze de catre platitorii de indemnizatii, insotiti, daca este cazul, de un reprezentant al politiei, avandu-se in vedere programul individual de recuperare recomandat de catre medicul specialist.

"Aceasta prevedere a fost exclusa din textul proiectului de lege, cu votul tuturor parlamentarilor, membri ai comisiei", se arata intr-un comunicat semnat de presedintele Comisiei, liberalul Victor Paul Dobre.