Actualele prognoze meteo indica faptul ca Romania nu va avea o iarna grea, declara directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu.

"Pot fi perioade in cursul lunilor decembrie, ianuarie sau februarie cu temperaturi scazute, insa prognozele actuale nu indica faptul ca vom avea o iarna grea", a precizat Sandu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, in luna noiembrie temperaturile medii vor oscila intre 2 si minus 2 grade, in decembrie valoare climatologica normala va fi de minus 0,6 grade si in ianuarie de minus 3,1 grade.

"Vreau sa precizez ca, fiind vorba de prognoza pe termen lung, nu este exclus ca intr-o perioada de mai multe zile sa existe si temperaturi de minus 35 de grade. Noi nu spunem ca nu va fi viscol sau zile cu temperaturi de minus 30 de grade. Stim doar ca prognozele pe care le avem la ora actuala contin informatii prin care sa nu speriem lumea", a adaugat directorul ANM.

Intrebat daca temperaturile din aceasta perioada sunt normale din punct de vedere climatologic, Ion Sandu a confirmat acest lucru.

"Temperaturile din aceasta perioada depasesc normele climatologice normale, insa trebuie precizat sa, statistic, in Romania au existat foarte multi ani in care s-au inregistrat 20 de grade", a explicat Sandu.

Urmatoarea prognoza va fi prezentata presei in data de 5 decembrie.