UPDATE (ora 10:57): Procesul in care oamenii de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan si soferul Alexandru Stoian urmeaza sa fie judecati pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa va incepe pe data de 26 noiembrie, la Tribunalul Bucuresti, anunta Mediafax. Procesul era programat, initial, sa inceapa luni, insa a fost amanat dupa ce Alexandru Stoian a cerut instantei amanarea judecarii cauzei pe motiv ca doreste sa isi angajeze un aparator, moment in care un avocat din oficiu a depus la dosarul cauzei o delegatie pentru a-l putea reprezenta la acest termen.

Tot luni, procurorul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut instantei prelungirea masurii interditiei de a parasi tara pentru Vintu, Turcan si Stoian, judecatorul urmand sa ia o decizie in acest sens.

Instanta Tribunalului Bucuresti a dispus ca urmatorul termen sa aiba loc pe data de 26 noiembrie.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, in dosarul privind fuga din tara a fostului director al Gelsor Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI.

In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei omul de afaceri Octavian Turcan si soferul lui Vintu, Alexandru Stoian.

Procurorii au stabilit, in urma probatoriului administrat, ca in perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, "convenite cu condamnatul Popa Nicolae", doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.