Funeraliile poetului Adrian Paunescu au avut loc duminica, slujba de inmormantare fiind oficiata la Biserica Boteanu din Capitala. Dupa serviciul religios, cortegiul funerar a plecat spre Cimitirul Bellu, unde poetul a fost inmormantat, cu onoruri militare, pe Aleea Scriitorilor, la figura 9, acolo unde se afla si mormintele lui Mihai Eminescu, George Calinescu, Mihail Sadoveanu, Nicolae Labis, George Cosbuc, Eugen Barbu, Zaharia Stancu.

Funeraliile poetului Adrian PaunescuFoto: Agerpres

UPDATE (16.45) Adrian Paunescu a fost inmormantat in aplauzele a mii de romani sositi din toata tara, duminica dupa-amiaza, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu din Capitala, el odihnind aproape de Mihai Eminescu.

Potrivit Agerpres, la ora 16.30, sicriul cu corpul neinsufletit al poetului a fost coborat in cripta, in mormantul sapat pe Aleea Scriitorilor, la figura 9, in vecinatatea inaintasilor sai I.L. Caragiale, Mihail Sadoveanu, George Calinescu si a contemporanilor si prietenilor sai Nicolae Labis, Nichita Stanescu, Eugen Barbu, Marin Sorescu.

Un detasament al Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" a tras trei salve de arma in onoarea poetului, decorat, in anul 2003, de presedintele Ion Iliescu cu Ordinul Steaua Romaniei in grad de cavaler.

UPDATE (15.00) Cortegiul funerar al lui Adrian Paunescu a ajuns la cimitirul Bellu. Sicriul a fost depus la capela, in acorduri de fanfara, poetul urmand sa fie inmormantat cu onoruri militare.

Aproape de intrarea pe Aleea Scriitorilor, unde va fi inmormantat poetul, a fost amenajata o scena, plina de coroane de flori, pe care se afla o masa, acoperita cu un val negru, informeaza Mediafax.

Poetul a fost omagiat de confratii sai intru pozie, prezenti langa sicriul depus pe scena din fata capelei cimitirului, relateaza Agerpres. Rand pe rand presedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Mihai Cimpoi, vicepresedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, Varujan Vosganian, poetul si politicianul Corneliu Vadim Tudor, cantautorul si politicianul Victor Socaciu, Nicolae Dabija, membru de onoare al Academiei Romane, Adam Puslojic, membru de onoare al Academiei Romane, acad. Dan Berindei au elogiat talentul de poet, patriotismul, omenia si bunatatea marelui disparut.

UPDATE (14.40) Slujba de inmormantare oficiata la Biserica Boteanu din Capitala in memoria lui Adrian Paunescu s-a incheiat in jurul orei 14.15, cortegiul funerar indreptandu-se spre cimitirul Bellu, unde poetul va fi inmormantat cu onoruri militare.

Slujba a fost oficiata de un sobor de sapte preoti si trei diaconi, condus de PS Varlaam Ploiesteanul, informeaza Mediafax. Printre preoti s-a aflat si parohul catedralei din Targu Mures, unde Paunescu a poposit de mai multe ori cu cenaclul Totusi Iubirea, poetul fiind unul dintre ctitorii lacasului de cult.

Totodata, in timpul slujbei a fost citit un mesaj de condoleante trimis de Patriarhul Daniel familiei indurerate.

Printre cei care au fost alaturi de familie in timpul slujbei de inmormantare s-au numarat printul Paul si printesa Lia, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, actorul Florin Piersic, Adrian Nastase si jurnalistul Marius Tuca.

UPDATE (12.45) Cortegiul funerar al poetului Adrian Paunescu a ajuns la Biserica Boteanu din Capitala unde va fi tinuta slujba de inmormantare

Sicriul cu trupul neinsufletit a fost scos din Ateneul Roman in jurul orei 12.40, in aplauzele a mii de persoane care au venit sa-si ia ramas bun de la poet. In acelasi timp, zeci de persoane cantau imnul Universitatii Craiova "Oltenia, eterna Terranova", iar o femeie a intonat apoi "Desteapta-te, romane". Oamenii au aruncat cu flori spre cortegiu, relateaza Mediafax.

Adrian Paunescu va fi inmormantat in jurul orei 14.00, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu din Capitala. In acelasi timp, la cimitirul Bellu, garda militara se pregateste sa primeasca cortegiul, poetul urmand sa fie inmormantat cu onoruri militare.

De altfel, la cimitirul Bellu se afla deja cateva sute de oameni care asteapta pe aleea principala cortegiul.

Vineri, sambata si duminica, mii de oameni au venit, cu flori si lumanari, pentru a-si lua ramas bun de la poet, la sediul Uniunii Scriitorilor si la Ateneul Roman.

Printre acestia, s-au numarat: presedintele Traian Basescu, printul Paul si printesa Lia, Ovidiu Ioanitoaia, Ilie Serbanescu, Victor Ponta, Daciana Sarbu, Ecaterina Andronescu, Jean Valvis, Lavinia Sandru, Nicolae Badea si Bebe Ivanovici, Adrian Nastase, Gigi Becali, Dumitru Dragomir, Mircea Albulescu, Titus Corlatean Corina Cretu, Eugen Cristea, Dan Mircea Popescu, Robert Negoita, Gheorghe Turda, Dumitru Graur, Vasile Seicaru, Mircea Martin, Gabriel si Georgeta Dimisianu, Ducu Bertzi, Irina Loghin, Fuego, Paul Everac, Razvan Theodorescu, Ivan Patzaichin, Gheorghe Gheorghiu, Evandro Rosetti, George Nicolescu, Mugur Mihaescu, Monica Pop, Carmen Tanase, Sorin Oprescu, Christian Ciocan si ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Iurie Renita, Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, Nicolae Vacaroiu, Ion Iliescu.

Galeria echipei Rapid, presedintele clubului, Dinu Gheorghe, si antrenorul Marius Sumudica au venit, de asemenea, sambata seara, sa-i aduca un ultim omagiu lui Adrian Paunescu si sa depuna o coroana de flori.

Coroane de flori au fost aduse la sediul USR si din partea premierului Emil Boc, a ministrului Apararii Nationale, Gabriel Oprea, si a ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

UPDATE - Slujba de inmormantare a poetului Adrian Paunescu va incepe mai tarziu decat fusese programata (la ora 11.00 - n.r.) deoarece familia doreste ca toti cei care au venit duminica la Ateneul Roman sa poata sa ii aduca un ultim omagiu.

Mii de oameni stau la rand in fata si in jurul Ateneului Roman pentru a ajunge la catafalcul poetului Adrian Paunescu si a-i aduce acestuia un ultim omagiu.

La Ateneul Roman, au fost prezenti duminica, pentru a-i aduce un ultim omagiu poetului, fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Nicolae Vacaroiu, ministrul Valeriu Tabara, fostii ministri Alexandru Athanasiu si Doru Ioan Taracila, dar si George Copos, rectorul SNSPA, Paul Dobrescu, primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca.

Adrian Paunescu a murit, vineri dimineata, la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde fusese internat pe 26 octombrie.

Sicriul cu trupul neinsufletit al poetului a fost depus la sediul Uniunii Scriitorilor din Romania, unde vineri si sambata sute de oameni au putut sa ii aduca un ultim omagiu.

Sambata seara, sicriul cu trupul regretatului poet a ajuns la Ateneul Roman. Cortegiul funerar a fost asteptat de zeci de oameni, care purtau in maini candele si flori.