Avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu, a calificat, vineri, drept 'exagerari' stirile despre posibila supunere a Regelui Mihai I la un test ADN, in cadrul procesului de paternitate deschis de omul de afaceri german Dieter Stanzeleit, care, la 71 de ani, sustine ca este fiul fostului suveran, relateaza Agerpres.

"Deocamdata acestea sunt exagerari", a spus Adrian Vasiliu, care a confirmat ca "lucrul acesta a mai fost cerut si in Elvetia si s-a respins". Regele Mihai a implinit recent 89 de ani.

Vasiliu a precizat ca "este vorba de o comisie rogatorie, un dosar din Germania": "Probabil supunerea regelui unui test ADN a fost ceruta in Germania, dar aici, in Romania, se face doar o proba, cu interogatoriul".

"Cand anumite probe sunt peste granita, se poate cere asa-numita comisie rogatorie, adica un judecator din alta tara sa faca ce ar trebui sa faca judecatorul german, adica sa ia un interogatoriu, sau sa asculte pe cineva", a comentat avocatul.

"Am doua nume si ma pot prezenta dvs. sub numele de Dieter Stanzeleit sau Nicolae Vasile de Alba Iulia, Printul Mostenitor al Romaniei", scrie omul de afaceri german, pe site-ul lui.

El sustine ca primul nume l-a primit la varsta de 5 ani, "cand o refugiata de cetatenie germana mi-a dat numele fiului sau in varsta de sase luni care tocmai decedase, Dieter, evident, pentru siguranta mea, deoarece in 1945, in Germania era inca razboi".

"Ca Nicolae Vasile am fost nascut pe data de 28 noiembrie 1939 la Sinaia, si botezat in localitatea Carmen Sylva, numita acum Eforie Sud".

El afirma ca a dorit sa afle amanunte despre parintii sai dar a constatat ca "multe documente erau disparute si multi martori morti".

"Am incercat printr-un procedeu de hipnoza in stare de constienta sa prelucrez clipele traumatice ale copilariei mele", adauga Dieter Stanzeleit.