Adrian Paunescu va fi inmormantat duminica in Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, citat de Mediafax. Trupul neinsufletit al poetului a fost depus vineri, in jurul orei 16.00, la sediul Uniunii Scriitorilor din Romania, situat pe Calea Victoriei din Bucuresti.

UPDATE - Presedintele Traian Basescu a depus, vineri seara, in jurul orei 18:10, un buchet de crini albi la sicriul poetului Adrian Paunescu si a salutat familia indoliata, relateaza Mediafax.

La intrarea in sediul Uniunii Scriitorilor, Basescu nu a dorit sa faca declaratii la solicitarea presei. Seful statului s-a intalnit in curtea Uniunii Scriitorilor cu printul Paul si printesa Lia, cu care a purtat o discutie scurta.

"Este unul dintre marii romani care m-a onorat cu prietenia lui. Profit de ocazie pentru a transmite condoleante familiei. Din punct de vedere al respectului si onoarei, le merita din plin tocmai pentru ce a insemnat pentru Romania. Sunt dureri omenesti care intervin, cuvintele sunt de prisos pentru marele maestru. Paunescu va fi inmormantat pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu, cu onorurile cuvenite unei vieti, as putea spune emotionante", a declarat primarul Sorin Oprescu.

Inmormantarea va avea loc duminica.

Adrian Paunescu a murit vineri dimineata, la ora 07:15, la Spitalul de Urgenta Floreasca, la varsta de 67 de ani.