Primul-ministru Emil Boc a negat, vineri, faptul ca ar fi intentionat sa-si dea demisia dupa decizia de neconstitutionalitate privind legea educatiei nationale, el recunoscand insa ca aceste zile nu au fost cele mai bune ale mandatului sau, relateaza Agerpres.

"Nu am avut cele mai bune zile ale mandatului in perioada aceasta, dar nici chiar asa, sa vorbim de demisie", a declarat premierul, cu ocazia inspectarii stadiului lucrarilor de implementare a standardelor Schengen la Aeroportul Henri Coanda.

El a precizat ca nu a constatat nici o vina interna in cadrul coalitiei de guvernare in cazul deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), adaugand ca despre decizia Curtii ar spune foarte multe, insa numai in cartile pe care le scrie dupa ce nu va mai fi prim-ministru.

"Nu exista o vina interna in coalitie, pentru ca deciziile le-am luat impreuna cu buna credinta pentru a schimba sistemul educational din Romania. Decizia CCR este exterioara coalitiei si trebuie sa vedem motivatia acesteia pentru ca eu inca apreciez ca aceasta lege trebuie promovata cu maxima urgenta in perioada imediat urmatoare si sa nu depasim actuala sesiune parlamentara. Asteptam, in acest moment, motivatia CCR si dupa aceea vom lua decizia potrivita pentru ca Legea educatiei nationale este extrem de importanta pentru ceea ce inseamna modernizarea invatamantului romanesc. Daca noi amanam adoptarea acestei legi, daca acceptam tergiversarea care s-a facut in parlament din luna mai fara sa se adopte aceasta lege, inseamna ca suntem complice la inghetarea actualei stari a invatamantului romanesc care este contrara intereselor parintilor, elevilor si corpului academic", a sus Boc.

Premierul e evitat sa caracterizeze decizia Curtii, insa a precizat ca ar avea mai multe de spus in cartile pe care le va scrie dupa ce nu va mai fi premier.

"As spune foarte multe, dar o sa spun in cartile pe care le voi scrie dupa ce voi termina mandatul despre unele decizii ale CCR. Acum pot sa spun ca, in calitate de prim-ministru, am luat act de aceasta decizie a CCR, eu apreciez in continuare ca ceea ce a facut Guvernul a facut exact in concordanta cu textul Constitutiei, dar voi respecta decizia si dupa motivatia pe care o vom avea vom lua o solutie pentru promovarea in continuare a acestei legi in regim de urgenta", a mai spus premierul.

Plenul Curtii Constitutionale, cu majoritate de voturi, a constatat ca angajarea raspunderii Guvernului in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in temeiul art.114 alin.(1) din Constitutie, asupra proiectului legii educatiei nationale este neconstitutionala si a declansat un conflict juridic de natura constitutionala intre Executiv si Parlament, intrucat proiectul de lege se afla in proces de legiferare la Senat, in calitate de Camera decizionala.