"Starea pacientului este extrem de grava. Se pare ca boala depaseste sursele noastre terapeutice, nu stim in ce masura vom reusi sa mai facem fata in continuare", a declarat, joi dupa-amiaza, medicul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de Cardiologie a Spitalului de Urgenta Floreasca, in legatura cu starea de sanatate a poetului Adrian Paunescu. Acesta a suferit, in cursul zilelor de miercuri si joi, mai multe stopuri cardiace, iar medicii au reusit sa il resusciteze. In prezent, Adrian Paunescu respira cu ajutorul aparatelor.

Adrian PaunescuFoto: Agerpres

Adrian Paunescu a fost internat, martea trecuta, in stare grava, la Sectia de terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca, fiind diagnosticat cu insuficienta cardiaca, hepatica si renala.

Anterior, Paunescu a fost tratat la domiciliu, insa a fost convins sa accepte internarea in spital.

Adrian Paunescu are 67 de ani.

Presa a scris, in aceasta vara, ca poetul sufera de o boala grava a ficatului, dupa ce fostul senator PSD a vorbit despre aceasta intr-un editorial publicat in Jurnalul National, fara sa-si faca public si diagnosticul.

"Ma simt destul de rau, dar sper ca nu e definitiva sentinta. Sunt si semne de regasire, de mai bine, dar e greu sa le reiei pe toate de la punctul lor bun. In acest moment, situatia e grava", declara Paunescu, la acea data, pentru "Adevarul".