UPDATE Inima lui Adrian Paunescu a repornit, fiind sustinuta si de aparate prin care este drenat sangele, starea pacientului fiind in continuare grava, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, Serban Bradisteanu, seful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Floreasca, unde este internat poetul.

UPDATE1 "Maestrul este in viata. A suferit o oprire cardiaca, a fost resuscitate, cordul in momentul asta functioneaza, este asistat respirator prin intubatie si circulator", a declarat miercuri seara medicul Serban Bradisteanu.

El a precizat ca "prognosticul in continuare ramane rezervat" si a rugat presa sa nu-i adreseze intrebari.

Medicul a explicat ca inima a inceput sa bata, in urma manevrelor de resuscitare si ca este asistata de aparate prin care se dreneaza sangele venos si, respectiv, se reintroduce sangele arterial.

Bradiseanu a aratat ca manevrele de resuscitare a lui Paunescu au fost "laborioase" si ca starea pacientului este in continuare grava, prognosticul fiind rezervat.

Starea lui Adrian Paunescu s-a agravat, in noaptea de marti spre miercuri, medicii incercand timp de mai multe ore resuscitarea lui.

In cursul diminetii de miercuri, surse medicale au anuntat ca Adrian Paunescu este in stare critica, dupa ce starea lui s-a agravat, in noaptea de marti spre miercuri, medicii incercand timp de mai multe ore sa il resusciteze, conform unor surse medicale, citate de Mediafax.

Medicii au intrat in alerta inca din noaptea de marti spre miercuri, cand au constatat oprirea batailor inimii. Ei fac, de mai multe ore, diverse manevre medicale specifice pentru repunerea in functiune a inimii la parametri stabili.

Sursele informeaza ca poetul a fost conectat la aparate, pentru sustinerea functiilor cardiace si respiratorii.

Paunescu, in varsta de 67 de ani, a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca in 26 octombrie, purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Bogdan Oprita, declarand, la acea data, ca pacientul urma sa fie supus mai multor investigatii, pentru niste afectiuni mai vechi.

In ziua urmatoare internarii, starea de sanatate a lui Paunescu s-a ameliorat putin, din punct de vedere al insuficientei respiratorii, declara Bradisteanu, precizand ca poetul era atent monitorizat.

Potrivit medicului Serban Bradisteanu, starea poetului Adrian Paunescu s-a inrautatit pe fondul unor suferinte mai vechi - diabet de 10-12 ani, - pacientul suferind de insuficienta cardiaca, renala, hepatica si respiratorie.

Ziarul Ring publica miercuri cea mai recenta poezie a sa, scrisa pe 31 octombrie.

De la un cardiac, cordial

De-aicea, de pe patul de spital,

Pe care ma gasesc de vreme lunga,

Consider ca e-un gest profund moral

Cuvantul meu la voi sa mai ajunga.

Ma monitorizeaza paznici minimi,

Din maxima profesorului grija,

In jurul obositei mele inimi

Sa nu ma mai ajunga nicio schija.

Aud o ambulanta revenind,

Cu cine stie ce bolnav aicea,

Alarma mi se pare un colind

Cu care se trateaza cicatricea.

Purtati-va de grija, fratii mei,

Paziti-va si inima, si gandul,

De nu doriti sa vina anii grei,

Spitalul de urgenta implorandu-l.

Eu va salut de-a dreptul cordial,

De-a dreptul cardiac, precum se stie,

Recunoscand ca patul de spital

Nu-i o alarma, ci o garantie.

Va vad pe toti mai buni si mai umani,

Eu insumi sunt mai omenos in toate,

Da-mi, Doamne, viata, inca niste ani

Si tarii mele minima dreptate.

Adrian Paunescu s-a nascut in 20 iulie 1943 in Copaceni, judetul Balti, in actuala Republica Moldova si este "scriitor, profesor si senator roman", dupa cum se definea poetul in 2008, pe blogul lui, cand reprezenta PSD in camera superioara a Parlamentului.

"Am trei copii (Ioana, Andrei si Ana Maria), am publicat peste cincizeci de carti. Imi puteti gasi textele in saptamanalul Flacara lui Adrian Paunescu. Puteti asculta cantece pe care le-am scris impreuna cu o seama de artisti pe cd-urile Cenaclului Flacara".