Cele cinci confederatii sindicale au lansat un apel pentru intreruperea voluntara a activitatii de catre toti angajatii, miercuri, 3 noiembrie, intre orele 12.00 si 16.00, cand este sedinta de Guvern. Astfel de actiuni ar urma sa aiba loc in fiecare zi de miercuri din saptamana.

Confederatia "Cartel Alfa", Blocul National Sindical, CNSLR-Fratia, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, Confederatia Meridian sunt decise sa continue actiunile de protest fata de masurile absurde ale Executivului, se arata intr-un comunicat al celor cinci confederatii.

In cadrul discutiilor anterioare, care s-au purtat inclusiv cu reprezentantii arcului guvernamental, sindicatele au constatat divergente de pareri chiar in sanul actualei coalitii la putere.

"In vreme ce Guvernul insista ca salariul minim brut garantat in plata sa nu creasca mai mult de 640 de lei, PDL a propus ca acesta sa fie de 720 lei, iar UDMR a propus ca salariul minim sa fie de 740 lei", potrivit comunicatului.

Dincolo de tratarea acestui subiect "la modul neserios de catre Guvern cu sindicatele", prin neprezentarea unei oferte unitare, cele cinci confederatii au mai constatat ca Executivul refuza "cu obstinatie" dialogul social, ignorand revendicarile prezentate de partea sindicala.