Activitatea de transport persoane in regim de taxi de la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti va putea fi desfasurata, incepand cu data de 15 noiembrie, de catre orice transportator care detine autorizatie emisa de autoritatile din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, pe baza unor permise de identificare si acces eliberate de administratia aeroportului, au anuntat reprezentantii aeroportului, intr-un comunicat de presa. Potrivit Mediafax, la inceputul anului, Aeroportul Otopeni a acordat unui numar de 13 firme de taxi si 57 de PFA-uri permise de acces auto pentru desfasurarea activitatii de transport persoane in regim de taxi la un tarif maximal de 3,5 lei/kilometru.

Eliberarea permiselor de acces va fi gratuita, iar accesul autovehiculelor in zona de asteptare, respectiv de preluare a pasagerilor, se va efectua dupa achitarea tarifului de acces taxi, in cuantum de 6 lei. Eliberarea permiselor de acces auto taxi pentru transportatorii autorizati in Bucuresti si judetul Ilfov se efectueaza in maxim 10 zile lucratoare de la data depunerii solicitarii scrise si documentatiei mentionate in Regulamentul CNAB/AIHCB pentru desfasurarea activitatii de transport persoane in regim de taxi, se mai precizeaza in comunicat.

Autoturismele taxi care detin autorizatii emise de autoritatile din alte localitati decat Bucuresti sau cele din judetul Ilfov vor putea prelua clienti din Aeroportul Otopeni doar pe baza de comanda sau contract, zona de asteptare/preluare fiind amplasata in Parcarea Plecari. La iesirea din parcare, va fi achitat tariful de stationare in parcarea publica.

Aceste masuri au fost luate pentru a pune in aplicare noile modificari legislative aduse Legii nr.38/2003, cu privire la desfasurarea transportului de persoane in regim de taxi.

Regulamentul sus-mentionat este postat pe pagina de web a AIHCB www.otp-airport.ro, sectiunea "Acces la/de la aeroport", subsectiunea "Taxi".