Prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan, a declarat luni, inaintea sedintei BPN al PDL ca, din diferite calcule pe care le-a vazut, cresterile salariale anul viitor ar putea fi de 16-18%, si nu 25%, transmite Mediafax.

"Ideea initiala era sa aplicam reducerea de personal in sectorul public, iar la cei ramasi sa putem reveni la 1 ianuarie la salariile de dinainte de reducere. Din pacate, nici evolutia economica nu a mai fost cea gandita si nici pasul reformei nu a fost cel anuntat", a spus Stolojan.

El a precizat ca aceste calcule continua, dar ca, potrivit celor vazute de el, cresterile erau in medie de 16-18%.

Stolojan a mai aratat ca aplicarea acestor cresteri ar putea fi diferentiata, la salarii mai mici fiind cresteri mai mari.

Gheorghe Flutur da ca certa cresterea salariilor bugetarilor, dar nu se pronunta asupra procentului

"Parerea mea este ca mai degraba o faci (n.r. - cresterea salariilor) decat sa o spui dinainte. Faptul ca e o crestere economica, e cert ca ceva crestere (n.r. - a salariilor) va fi. Si asta este si optiunea noastra si a Guvernului. Cat va fi asta, haideti sa vedem la momentul potrivit. Eu sunt mai prudent in a ma pronunta care va fi", a declarat Flutur, dupa sedinta conducerii centrale a partidului, intrebat daca i se pare realista o majorare a salariilor bugetarilor intre 16 si 18% cat estimase anterior democrat-liberalul Theodor Stolojan, transmite Agerpres.

Flutur a mai aratat ca afirmatiile membrilor delegatiei FMI privind cresterea economica sistematica demonstreaza ca masurile luate de Executiv sunt corecte, iar daca acest barometru este real, spune el, trebuie ca actuala guvernare sa se gandeasca ''la bunastarea oamenilor, inclusiv la salarizare".

"Dar trebuie sa fim foarte cumpatati, sa sustinem toate masurile, de aici este si aceasta graba cu legea care si asa este usor tarzie - legea bugetului de stat pe 2011. De aici si graba pentru legea salarizarii unice, pentru legea pensiilor si daca vreti pentru legea Educatiei", a mai spus Flutur.