Asociatia Idei pentru Viitor va implementa in perioada Septembrie 2010 - August 2012, in parteneriat cu Consiliul Judetean Constanta, proiectul "Fiecare copil merita o educatie completa", proiect cofinantat prin FONDUL SOCIAL EUROPEAN - Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

"In urmatorii doi ani, se vor acorda 12.000 de ore de asistenta pentru 2400 de copii cu disabilitati de catre specialistii Asociatiei IDEI PENTRU VIITOR", se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Proiectul va urmari asistarea tinerilor cu dizabilitati prin activitati extracurriculare diversificate de formare a unor deprinderi fundamentale educationale, sociale si economice care sa le faciliteze un parcurs educational si profesional adecvat si sustinerea integrarii sociale prin integrare educationala cu dezvoltarea de parteneriate educatie alternativa-elevi cu dizabilitati-parinti si orientare si consiliere adecvate definirii unui parcurs educational si profesional in concordanta cu nevoile specifice ale tinerilor cu dizabilitati.

Asociatia s-a infiintat in anul 2004 in Ploiesti si a derulat cateva proiecte importante, din care amintim: "Eu in EU", desfasurat in noiembrie 2007 in Bucuresti, la Targul de Carte Gaudeamus ce a avut ca scop informarea cetateanului despre efectele benefice ale integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Proiectul a avut o audienta de peste 100.000 de cetateni.