Finalizarea lucrarilor la Pasajul Lujerului este o realizare importanta deoarece acesta reprezinta iesirea principala din cartierul Militari, iar aici nu mai fusesera efectuate lucrari de reabilitare de foarte mult timp, a declarat, joi seara, edilul Capitalei, Sorin Oprescu, potrivit Mediafax.

"Am scapat si de grija acestui pasaj, refacut la nivel structural, pentru ca nu mai fusese reabilitat de foarte mult timp. Urmeaza sa ne apucam de lucrarile la Pasajul Muncii, iar la anul ne vom concentra pe refacerea trecerilor, cum ar fi cea de Mihai Bravu", a spus Oprescu, dupa ce a participat, joi seara, la receptia lucrarilor de la Pasajul Lujerului.

Primarul general a sus ca a discutat cu directorul Administratiei Strazilor, Alina Roman, in legatura cu instalarea camerelor video si a monitoarelor pentru asigurarea managementului traficului si ca acest lucru va fi facut.

Lucrarile de reabilitare a pasajului au inceput in noiembrie 2009. Acestea au inclus reparatii si consolidarea structurii de rezistenta, placarea peretilor verticali ai pasajului, realizarea unei statii de pompare, a unei centrale de ventilatie si a instalatiei de ventilatie si refacerea sistemului de canalizare.

In luna septembrie a fost definitivata majoritatea lucrarilor de renovare la Pasajul Lujerului.

In ciuda faptului ca, initial, constructorul estimase data de finalizare la 15 septembrie, a fost nevoie de prelungirea avizelor de proiectare si construire. "Executia lucrarilor a fost prelungita din cauza perioadei de iarna grea de la inceputul anului, dar si ingreunata si din cauza fluxului mare de autovehicule si mijloace RATB care tranziteaza zilnic zona, si a restrictiilor de circulatie impuse de constructia Pasajului Basarab, care au supraaglomerat zonele adiacente", precizeaza Primaria Capitalei.

Valoarea contractului este de 40.801.824,45 lei fara TVA, potrivit sursei citate.

Pasajul Lujerului a fost construit in anul 1987 si asigura legatura intre Soseaua Virtutii si strada Brasov, subtraversand Bulevardul Iuliu Maniu precum si pachetul de linii CF al statiei Cotroceni.