Prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Sibiu, Florin Apostu si ofiterul SRI Tiberiu Popescu au fost arestati preventiv, cei doi fiind acuzati de fapte de coruptie. Judecatorii de la ICCJ au admis contestatia procurorilor anticoruptie fata de decizia instantei inferioare, care permitea ca cei doi sa fie cercetati in stare de libertate in cazuri de coruptie, transmite Mediafax. Curtea de Apel Alba-Iulia respinsese, vineri, propunerea Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Alba-Iulia de arestare preventiva a celor doi.

Prim-procurorului Florin Apostu i se aduc 12 capete de acuzare, cum ar fi luare si dare de mita, santaj, fals, iar ofiterului SRI Tiberiu Popescu, trei capete de acuzare. Florin Apostu a fost prezentat vineri instantei Curtii de Apel Alba Iulia, cu propunerea de arestare preventiva. Alaturi de procuror in dosar a fost retinut si Tiberiu Narcis Popescu, ofiter SRI, si pentru acesta procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) cerand arestarea preventiva. Magistratii Curtii de Apel Alba Iulia au decis ca cei doi vor fi cercetati in libertate.

Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea ar fi invinuit in acelasi dosar, el fiind acuzat ca i-ar fi dat mita prim-procurorului Florin Apostu o masina, potrivit avocatului lui Florin Apostu. Pe de alta parte, surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca Ilie Carabulea este cercetat in acest dosar, nefiind clara calitatea sa procesuala.