Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, Florin Apostu, si un ofiter SRI din Sibiu Tiberiu Popescu au fost retinuti de procurorii DNA, pentru fapte de coruptie. Cei doi au fost adusi, vineri, la Curtea de Apel Alba Iulia, cu propunere de arestare preventiva.

UPDATE 2 (ora 18.40) Prim-procurosul Florin Apostu si ofiterul SRI Tiberiu Popescu vor fi cercetati in libertate, au decis magistratii Curtii de Apel Alba Iulia, transmite turnulsfatului.ro.

Prim-procurorului Florin Apostu, caruia i-a expirat ordonanta de retinere in timpul sedintei de judecata, i se aduc 12 capete de acuzare, cum ar fi luare si dare de mita, santaj, fals, iar ofiterului SRI Tiberiu Popescu, trei capete de acuzare, informeaza Agerpres.

Apostu, care a spus ca nu o va lua "la fuga" chiar daca ordonanta de retinere i-a expirat si va astepta ca instanta sa se pronunte, a declarat ca are incredere in justitie.

Prim-procurorul a precizat ca, indiferent de solutie, el opineaza pentru a nu face recurs. "Mai bine ne judecam pe fond decat sa mai tergiversam cu un recurs la Bucuresti, ne intoarcem, asa ca probabil ar fi bine ca, daca se va emite mandat, in 29 de zile sa intram pe fond", a spus Florin Apostu, care considera ca acuzatiile care i se aduc nu se justifica.

Procurorul a spus ca nu exista "niciun martor, nu probeaza nimic, e ceva de ras".

Florin Apostu a fost prezentat vineri instantei Curtii de Apel Alba Iulia, cu propunerea de arestare preventiva. Alaturi de procuror in dosar a fost retinut si Tiberiu Narcis Popescu, ofiter SRI, si pentru acesta procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) cerand arestarea preventiva. Ordonanta de retinere a acestuia expira vineri in jurul orei 17.

In cauza sunt vehiculate numele mai multor persoane cunoscute din municipiul Sibiu.

UPDATE: Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea ar fi invinuit in acelasi dosar, el fiind acuzat ca i-ar fi dat mita prim-procurorului Florin Apostu o masina, potrivit avocatului lui Florin Apostu. Pe de alta parte, surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca Ilie Carabulea este cercetat in acest dosar, nefiind clara calitatea sa procesuala.

"Contrar la ce s-a spus, eu nu am primit vineri nicio citatie la DNA, nu stiu nimic despre ce se intampla la Alba Iulia. Nu am dat mita nimanui. Nu am dat mita nicio masina prim-procurorului Florin Apostu, asa cum a declarat avocatul Viorel Jidveian, pe care nu-l cunosc", a declarat Ilie Carabulea pentru Agerpres.

  • Ilie Carabulea este unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Trasilvania, detinand printre altele, cea mai importanta firma de transport international de persoane din Romania, Atlassib si Banca Comerciala Carpatica, cu sediul central la Sibiu.

Avocatul Viorel Jidveian a declarat, vineri, la sfarsitul sedintei de judecata, ca sunt mai multi invinuiti in acest dosar, printre care Ilie Carabulea, chemat luni, la ora 9.00, la audieri la DNA Alba Iulia, si avocatul Nicolae Uca, citat pentru miercuri la DNA. Un alt nume amintit de avocatul Viorel Jidveian este cel al lui Cristian Bicher.

Avocatul sibian Nicola Uca a confirmat, vineri, pentru Agerpres, ca a primit o citatie pentru a se prezenta la Alba Iulia in cazul dosarului prim-procurorului Florin Apostu. El a precizat ca nu poate da alte detalii, pentru ca "nu stie despre ce este vorba".

Contactat de Agerpres si intrebat daca a fost citat in acelasi dosar, Cristian Bicher, cunoscut ca membru PDL, dar si om de afaceri din Sibiu, a spus ca "nu poate sa vorbeasca despre asta".

Joi, la DNA Alba Iulia a fost prezent si adjunctul sefului Inspectoratului de Politie a Judetului Sibiu, comisarul de politie, Lucian Tarnu. Purtatorul de cuvant al IPJ Sibiu, inspectorul Luciana Baltes a declarat vineri ca, "adjunctul Lucian Tarnu a fost prezent joi la DNA Alba Iulia dar nu poate preciza motivul, datele acestea putand fi comunicate doar de DNA".

Acesta este al doilea caz in care rim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Sibiu este implicat intr-o ancheta penala. In 2008, fostul prim-procuror Ilie Berghezan a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta.