Magistratii Judecatoriei Piatra Neamt vor suspenda, joi, 21 octombrie, activitatea in instanta, in semn de protest fata de situatia actuala a sistemului judiciar, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, judecatorul Mirel Mormoe, presedintele institutiei, citat de Agerpres.

De asemenea, judecatorii sunt decisi sa suspende pe termen nelimitat activitatea daca revendicarile nu le vor fi rezolvate.

''Incepand cu 25 octombrie vom relua protestul suspendat in primavara anului 2010, in sensul de a nu se mai solutiona niciun fel de cauze, cu exceptia dosarelor in care exista persoane care au calitate de inculpate fata de care s-a luat masura arestarii preventive'', a declarat Mormoe.

Judecatorii solicita Guvernului ca prin aprobarea legii salarizarii unitare, salariile magistratilor sa nu scada fata de cele actuale. De asemenea, judecatorii cer ca de la 1 ianuarie 2011 salariile sa revina la grila initiala dinaintea scaderii cu 25 la suta.

Si personalul auxiliar al Judecatoriei Piatra Neamt, dar si magistratii Tribunalului Neamt ar putea sa se ralieze actiunilor de protest demarate de judecatorii din Piatra Neamt.