Sindicalistii din invatamant vor relua, luni dimineata, in fata Ministerului Educatiei, protestele legate de salarii si de Legea educatiei nationale, a declarat, pentru NewsIn, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Liviu Pop.

"Protestele ar urma sa inceapa la ora 9.00. S-au facut demersurile necesare pentru obtinerea autorizatiei necesare", a mai spus Pop.

Sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca guvernul vrea sa-si asume raspunderea pe Legea educatiei si cer coeficienti mai mari pentru angajatii din invatamant in grila din Legea salarizarii unitare.

Protestele la Ministerul Educatiei au reinceput saptamana trecuta, dupa ce sindicalistii din invatamant s-au declarat solidari cu bugetarii de la Finante, care, in 13 octombrie, au oprit lucrul, nemultumiti de faptul ca nu si-au primit stimulentele salariale.

Sindicalistii au protestat miercuri seara, joi si vineri, cerand si demisia ministrului Daniel Funeriu.

Intre timp, tot luni conducerea Parlamentului se va reuni in sedinta comuna a birourilor permanente pentru a stabili data la care Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea Educatiei.

Legea se afla in dezbatere publica din martie si urmeaza sa fie adoptata de catre Guvern in varianta Camerei Deputatilor.