ANSVSA a decis, in urma unei informari a Comisiei Europene, retragerea de urgenta de pe piata a unor sosuri si taietei care contin alergeni, produsele fiind comercializate in magazinele Mega Image din Bucuresti si judetele Brasov, Constanta, Dambovita, Ilfov si Prahova, informeaza Mediafax.

Comisia Europeana a informat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), prin intermediul Sistemului Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAAF), cu privire la prezenta de alergen - respectiv soia, nedeclarata in taietei instant cu aroma de creveti din Belgia, origine Thailanda, si gluten, nedeclarat in sosuri de soia si creveti din Belgia, origine Thailanda. Tarile implicate sunt Belgia, Grecia si Romania.

In urma controlului intern al produselor companiei multinationale Delhaize Group, specialistii companiei au constatat ca nu sunt respectate prevederile referitoare la marcarea prezentei unor alergeni (soia si/sau gluten) ce prezinta risc asupra unor categorii de persoane sensibile si au informat forurile europene.

In urma alertei europene, presedintele ANSVSA, Radu Roatis Chetan, a dispus de urgenta retragerea de pe piata, din magazinele Mega Image (subsidiara din Romania a Delhaize Group - Belgia) din judetele Brasov, Constanta, Dambovita, Ilfov, Prahova si Municipiul Bucuresti a mai multor produse, respectiv sos vegetarian de ciuperci si creveti, sos dulce de soia, sos negru Supreme de soia, taietei instant cu aroma de creveti 60 g, taietei instant cu aroma de creveti 70 g.