Sindicatul National al Functionarilor Publici a anuntat sambata ca va participa la negocieri cu Ministerul de Finante insa a cerut ca premierul Emil Boc sa fie prezent la discutii. Decizia SNFP a fost luata dupa cateva ore de discutii. In cursul diminetii, seful ANAF, Sorin Blejnar, s-a declarat convins ca "sindicatele vor veni la negocieri". Oficialul a adaugat ca el crede in "maturitatea angajatilor" si ca saptamana viitoare nu va fi "niciun protest la Ministerul de Finante". Declaratia lui Blejnar a fost facuta in contextul in care sindicatele functionarilor publici au anuntat vineri seara ca discutiile cu Ministerul de Finante au fost blocate.

De altfel, liderii Sindicatului National al Functionarilor Publici s-au aflat in sedinta sambata dimineata, unde au decis sa participe la negocieri. La discutii va lua parte si Federaţia Publisind.

Pe de alta parte, Vasile Marica, liderul Sed Lex, a afirmat pentru Antena 3 ca nu participa la negocieri deoarece vineri seara si-a depus mandatul: "am facut o greseala majora ca am renuntat la proteste. Nu am ce sa mai negociez".

Sorin Blejnar a mai afirmat ca stimulentele vor fi acordate doar judetelor care si-au depasit planul de incasari. Oficialul s-a declarat convins ca saptamana viitoare nu vor fi proteste la Ministerul de Finante, ci "vor fi cazuri izolate, grupuri de interese ale sindicatelor sau ale grupurilor de interes care vor dori o eventuala destabilizare".

Vineri seara, ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, s-a declarat "dezamagit" de atitudinea sindicatelor si a afirmat ca ii asteapta sambata la noi discutii. "Nu cred ca se va ajunge la greva, noi respectam ce am discutat", a spus el, adaugand ca "stimulentele vor fi acordate pe criterii de eficienta".