Andreea Paul Vass, consilier al premierului, a declarat, joi, ca stimulentele pentru angajatii din Ministerul Finantelor vor fi acordate in cota procentuala, in functie de nivelul depasirii planului de incasari la buget, transmite Mediafax.​ Ea a aratat ca Legea salarizarii unitare propune egalizarea salariilor interinstitutionale pentru aceeasi functie.

"Orice stimulent nu se va mai acorda uniform angajatilor, ci pe criterii de performanta. Nu vor mai exista stimulente care ajung la un salariu sau de trei ori nivelul salariului, ci se vor acorda angajatilor cu o activitati legate de reducerea evaziunii fiscale sau accesarea fondurilor europene", a spus Andreea Paul Vass.

Ea a mai spus ca pentru majorarea salariilor sunt necesare fie cresterea fiscalitatii, fie o eficienta mai buna a activitatii functionarilor publici.

Premierul Emil Boc a declarat miercuri ca stimulentele salariale pot fi platite la Ministerul Finantelor doar angajatilor care contribuie la combaterea evaziunii fiscale, insa rezultatele inregistrate pana in prezent la nivelul institutiei nu sunt pe masura solicitarilor si a planului de incasari stabilit.

"Cei care sunt performanti si depasesc planul au dreptul conform legii la stimulente proportional cu nivelul cu care au depasit. Maniera aceasta nediferentiata, la toata lumea, nu mai poate continua. Cand evaziunea fiscala va fi diminuata, da stimulente", a spus Boc.

Mii de angajati ai Ministerului Finantelor si administratiilor financiare judetene protesteaza pentru a doua zi consecutiv pentru ca nu au mai primit de doua luni stimulentele financiare.