Guvernul a adoptat un proiect de lege prin care liberalizeaza profesia de expert criminalist si inlatura monopolul statului asupra domeniului expertizei criminalistice, a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. Proiectul modifica si completeaza Ordonanta de Urgenta 75/2000 privind autorizarea expertilor criminalisti care au fost recomandati de parti sa asiste la efectuarea expertizelor criminalistice.

"In acelasi timp, prin acest act normativ avem in vedere scurtarea termenelor proceselor, prin organizarea unui cadru normativ care sa permita finalizarea mai rapida a expertizelor criminalistice necesare in procesele penale sau civile¬, a mai declarat ministrul Justitiei.

Un alt proiect initiat de Ministerul Justitiei in scopul scurtarii duratei proceselor si fluidizarii procedurilor este proiectul de lege privind accelerarea solutionarii proceselor. Asupra acestui proiect de lege, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a finalizat dezbaterea, urmand sa intre in dezbaterea plenului.