Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca institutia va elabora un ghid de conduita rutiera care va fi distribuit instructorilor de la scolile de soferi pentru a fi predat candidatilor la obtinerea permisului de conducere auto, relateaza Agerpres.

"Pe langa niste norme seci pe care le prevede legea si pe care e bine sa le cunoasca fiecare conducator auto, suplimentar pentru cei din Targu Mures as vrea sa elaborez un ghid in 10 puncte. (...) Voi incerca sa le explic ce inseamna gentiletea in circulatie, ce inseamna sa fii targumuresean, un om elegant, un om gentil, care te bucuri ca-l ajuti si pe celalalt in trafic", a declarat Florea.

Edilul a aratat ca in ghidul respectiv vor fi cuprinse cele mai elementare norme de bun simt si de respect reciproc intre soferi, cum ar fi acordarea de prioritate celor care ies de pe strazi laterale la orele de varf, evitarea folosirii claxonului ca "arma de razbunare", prioritatea fata de pietoni si claxonatul "aiurea in tramvai" atunci cand sunt organizate coloane la nunti.

Dorin Florea crede ca acest ghid moral va aduce "un plus cultural si de valoare ca cetateni" pentru cei din Targu Mures si a precizat ca, deocamdata, acesta nu prevede sanctiuni.

"Sunt unele sanctiuni, dar nu e placerea primariei sa dea sanctiuni, nu mi-ar placea sa-i sanctionez. Mi-ar placea sa existe un ghid moral, daca vrem sa traim intr-o societate civilizata. (...) Sunt niste lectii de conduita pe care cei de la scoala de soferi nu le predau", a conchis Dorin Florea.