Bucurestenii vor avea caldura in apartamente incepand de marti, insa doar pe timpul noptii, in urma temperaturilor scazute din ultimele zile, RADET anuntand ca furnizarea caldurii si in cursul zilei se va face in functie de evolutia vremii, relateaza Mediafax.

"Avand in vedere scaderea accentuata a temperaturilor exterioare si prognozele meteorologice privind Municipiul Bucuresti, RADET Bucuresti anunta initierea probelor la cald in sistemul centralizat de incalzire incepand cu noaptea de 5 octombrie, ora 22.00", se arata intr-un comunicat al regiei.

"Procedurile de incarcare la cald a instalatiilor se vor desfasura concomitent in toate sectoarele din Capitala, exceptie facand zonele izolate (punctuale) in care acest lucru nu este posibil din motive obiective, precum lucrari de modernizare aflate in desfasurare, lucrari nefinalizate la nivel de imobile, avarii in instalatiile interioare ale blocurilor, dificultati tehnice neprevazute specifice inceputului de sezon de incalzire etc", se mai arata in comunicatul citat.

La crese, gradinite si spitale ar putea fi furnizata caldura in regim permanent daca se depune o solicitare in acest sens.

Articolul 117 din Hotararea nr. 425/1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea si utilizarea energiei termice prevede ca inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa inregistrarea, timp de trei zile consecutiv, intre orele 18.00 si 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus zece grade sau mai mici.