Inscrierea in programul loteria vizelor pentru SUA se modifica in acest an, in sensul ca ea se va face complet online, anunta Ambasada SUA printr-un comunicat de presa. Inregistrartile trebuie transmise electronic intre amiaza zilei de 5 octombrie 2010 (GMT-4) si amiaza zilei de 3 noiembrie 2010 (GMT-4), pe site-ul www.dvlottery.state.gov, iar inregistrarea este gratuita.

Instructiuni detaliate se gasesc pe pagina de web a Ambasadei SUA, la adresa http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html

Odata ce inscrierea electronica a fost facuta, solicitantul va vedea pe ecran numele sau si un numar unic de confirmare. Imaginea de pe ecran trebuie tiparita si numarul de inregistrare pastrat, intrucat el nu mai poate fi obtinut ulterior momentului inregistrarii electronice. Acest numar va folosi la verificarea daca au castigat si sa continue solicitarea de viza.

Incepand cu data de 1 mai 2011 solicitantii pot verifica situatia inregistrarii lor cu informatiile personale si numarul de confirmare la rubrica Entry Status Check pe pagina de web www.dvlottery.state.gov.

Entry Status Check va fi singura modalitate pentru solicitanti de a verifica daca au castigat sau nu. Solicitantilor nu li se va trimite nicio instiintare prin posta sau prin e-mail.

Mesajele primite prin e-mail care pretind ca un solicitant a castigat Loteria Vizelor si va primi un numar de serie pentru un pasaport sau ca a castigat o suma de bani, sunt escrocherii, avertizeaza Ambasada SUA. Aceste mesaje pot parea oficiale si pot folosi simboluri sau imagini ale Guvernului Statelor Unite, dar ele si paginile de internet asociate lor sunt false.

O alta avertizare a ambasadei se refera la firmele de intermediari care se ofera sa transmita inscrierile in cadrul programului DV in numele doritorilor. Firmele de intermediere sunt cunoscute pentru faptul ca retin numerele de confirmare ale solicitantilor pana la achitarea unor sume de bani, uneori impiedicandu-i pe acestia sa continue procesul de solicitare si de primire a vizelor.

Departamentul de Stat al Statelor Unite nu autorizeaza nicio companie privata sa actioneze in numele sau. Pentru mai multe informatii referitoare la escrocherii, misiunea diplomatica americana la Bucuresti pune la dispozitie o pagina de internet care alerteaza publicul asupra inselatoriilor legate de programul DV la adresa http://romania.usembassy.gov/root/pdfs/diversity-visa-brochure.pdf

Loteria vizelor este un program anual prin care se ofera vize de resedinta permanenta in SUA persoanelor care indeplinesc anumite criterii foarte simple, dar stricte. Alocarea vizelor se face printr-o tragere la sorti facuta de computer.