Raportul privind verificarile in cazul protestului politistilor de la Cotroceni din 24 septembrie va fi prezentat presedintelui Traian Basescu, in cursul saptamanii viitoare, informeaza un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor.

"Din ordinul ministrului Administratiei si Internelor, Constantin Traian Igas, o echipa de lucru efectueaza verificari in legatura cu evenimentele de la mitingul din 24 septembrie a.c.. Rezultatele acestor verificari vor face obiectul unui raport care va fi prezentat Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, in cursul saptamanii viitoare", precizeaza MAI.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca noul ministru de Interne, Traian Igas, va prezenta in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) raportul cerut de presedintele Traian Basescu privind mitingul politistilor atunci cand va fi gata.

In urma protestului ilegal, atat presedintele, cat si premierul au renuntat la serviciile de escorta ale Politiei. Premierul a revenit, marti, asupra deciziei.

Duminica presedintele Traian Basescu a declarat ca salariatii MAI care au manifestat in 24 septembrie, la Cotroceni au incalcat legea, mentionand ca acestia, prin gestul ilegal facut, au subminat autoritatea statului roman.

Scandalul a culminat cu demisia din functie a ministrului de Interne Vasile Blaga. Portofoliul de la MAI a fost preluat, luni, de catre liderul senatorilor PDL Traian Igas.

Seful statului a declarat, la preluarea sefiei MAI de catre Traian Igas, ca vrea un raport al Guvernului despre manifestatia de la Cotroceni a politistilor, mentionand ca demisia lui Vasile Blaga "substituie" gesturile celor responsabili.

"Nu aveti nicio scuza si nicio scapare in a-mi prezenta in CSAT un raport asupra evenimentelor din 24", a spus seful statului, precizand ca nu va apela la Politia Rutiera pana la primirea raportului.