Seful statului a promulgat, joi, Legea parteneriatului public-privat, reexaminata la cererea sa din cauza unor dispozitii ce ar fi putut crea confuzie pe piata, ca urmare a neoperarii distinctiei dintre regimul juridic general prevazut de OUG 34/2006 si cel derogatoriu, prevazut de actul normativ.

Legea are ca obiect de reglementare modul de realizare a unui proiect de parteneriat public-privat ce are ca obiectiv public proiectarea, finantarea, constructia, reabilitarea, modernizarea, operarea, intretinerea, dezvoltarea si transferarea unui bun sau serviciu public, noteaza Mediafax.

Camera Deputatilor a adoptat, pe 16 septembrie, Legea parteneriatului public-privat, reexaminata la cererea presedintelui Traian Basescu, admitand obiectiile formulate de seful statului.

Cererea de reexaminare viza, printre altele, unele dispozitii ce ar fi putut crea confuzie pe piata, ca urmare a neoperarii distinctiei dintre regimul juridic general prevazut de OUG 34/2006 si cel derogatoriu, prevazut de actul normativ.

La votul din plenul Camerei Deputatilor, legea reexaminata a inregistrat 169 de voturi "pentru" si o abtinere.

Senatul, in calitate de prima Camera sesizata, a aprobat in 24 august cererea de reexaminare formulata de seful statului.

Pe 21 septembrie, presedintele a sustinut un discurs la Parlament, in care le-a cerut alesilor sa dea prioritate noii legi a educatiei nationale, precum si reexaminarii Legii parteneriatului public-privat, dar a aflat ca al doilea proiect este deja aprobat, ceea ce arata ca "nu e intotdeauna la curent cu tot ceea ce face Parlamentul".

"Permiteti-mi sa va adresez rugamintea sa dati prioritate si noii legi a educatiei nationale, precum si reexaminarii parteneriatului public-privat. Amandoua sunt esentiale", a spus presedintele, la Parlament, pe 21 septembrie, moment in care din sala i s-a atras atentia ca Legea parteneriatului public-privat a fost reexaminata.

"Daca s-a votat, deja ati facut un lucru extraordinar. Iata ca presedintele nu e intotdeauna la curent cu tot ceea ce face Parlamentul", a spus, zambind, Traian Basescu.