"Aveam cu totul alte planuri pentru toamna aceasta. Intotdeauna am cautat provocari inedite, iar acum am parte de una pe masura", scrie Alin Totorean pe blogul personal, anuntand incetarea temporara a proiectelor. Alin este primul roman care a efectuat o expeditie romaneasca solitara, in Mongolia, singurul roman care a traversat desertul Atacama pe jos, precum si autorul primei explorari solitare romanesti a deserturilor australiene.

Alin TotoreanFoto: Arhiva personala

"In luna iulie am fost operat la bratul drept, ca urmare a aparitiei unei umflaturi suspecte. Mi s-a gasit o tumora, care a fost extirpata impreuna cu o parte de muschi - bicepsul brahial. Ulterior, in urma examenului histopatologic, a venit si diagnosticul - liposarcom mixoid, de grad inalt - un anumit tip de cancer al tesuturilor moi", scrie Alin pe blogul sau.

In prezent, celebrul explorator se afla in tratament la Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" Bucuresti, unde efectueaza cele 30 de sedinte de radioterapie stabilite de catre medicul curant. Vor urma apoi o serie de sedinte de chimioterapie.

Persoanele care pot si vor sa il ajute financiar pe Alin in lupta cu boala, pot face donatii in contul:

cont nr. RO49.RNCB.0016.0054.6682.0001.

titular cont: Totorean Ion

deschis la BCR - Ag. Avram Iancu, Arad

In aceasta toamna, Alin Totorean ar fi trebuit sa porneasca intr-o noua expeditie, dupa ce la inceputul acestui an finalizase expeditia Etiopia 2010, cea de-a IX-a etapa a proiectului Descopera-ti Semenii. Initial in 2003, proiectul urmarea sa aduca in atentia tuturor oameni deosebiti, traditii interesante si locuri aproape necunoscute.

Prima expeditie romaneasca in Mongolia, singurul roman care a traversat, pe jos, desertul Atacama - Chile, prima explorare romaneasca solitara a continentului Australia - sunt doar trei dintre rezultatele proiectului Descopera-ti Semenii.

Biografie Alin Totorean

Locul nasterii - Arad

Varsta - 42 de ani

Absolvent, in 1995, al Facultatii de Mecanica din Timisoara, sectia TCM

Student al Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad, specializarea Ecologie si Protectia Mediului

Colaborator la revista Terra Magazin

Activitatea expeditionara si conexa

  • 24 de ani de turism montan, turism de altitudine, ascensiuni de iarna
  • 18 ani de speologie, parcurgand unele din cele mai dificile pesteri si avene din tara
  • mai 2000 - februarie 2003, presedinte al Asociatiei Speologice Speowest Arad; in prezent, membru de onoare al acesteia
  • locul III, in 2001, obtinut la Concursul de Tehnica Speologiei Alpine, de la Padis
  • expeditii in Mongolia, Turcia, India, Maroc, Bolivia, Chile, Australia, Etiopia

Activitatea publicistica include 62 de articole - text si fotografii - in 7 reviste. In materialele publicate, Alin prezinta diverse zone si trasee montane, explorari de pesteri, relief carstic, probleme legate de protectia mediului. Incepand cu septembrie 2003, au fost incluse relatari despre rezultatele expeditiilor in strainatate.

Participari cu referate la 9 sesiuni de comunicari stiintifice.

Expozitii de fotografie - opt personale si sapte de grup.

Proiectii multimedia - sute de prezentari in scoli si facultati, la Muzeul National de Geologie si Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa".

Articole (text si fotografii) publicate pe site-urile: wildtrack.ro (site personal), fotomagazin.ro, alpinet.org, amazingrace.ro, terramagazin.ro.

Invitat in emisiuni la peste 20 de televiziuni si radiouri. Interviuri ample si fotografii in alte peste 20 de ziare si reviste.

Activitatea in televiziune

  • septembrie 2000 - martie 2001, realizator la TV Arad al emisiunii "Hoinar prin tara", pentru care a realizat (imagine, text, regie montaj) 16 filme documentare (de 15-20 de minute fiecare)
  • filmari in India pentru firma de productie TV Mediana Consulting, din Timisoara

Premii castigate pentru film

  • Premiul I, in 2000, la Lira Aradeana
  • Premiul pentru debut video, in 2001, la Festivalul Speoarta, Blaj
  • Premiul I, in 2002, la Lira Aradeana
  • Premiul II, in 2002, la Festivalul Speoarta, Blaj
  • Premiul I, in 2003, la Straja

(Sursa biografie: Terra Magazin)