Comunitatea motociclistilor din Romania si-a manifestat astfel solidaritatea fata de patru confrati din Galati, care acuza ca au fost batuti de seful Jandarmeriei brailene, in sediul politiei. Bikerii au marsaluit duminica pe strazile orasului pentru a protesta impotriva abuzurilor de orice natura, nu numai la adresa motociclistilor, demers ce a fost sustinut de mai multe cluburi moto din tara.

Foto:

Ideea de a organiza aceasta actiune le-a venit userilor unui forum de profil, dupa ce, zile in sir, motociclistii au discutat pe marginea evenimentelor consumate la sfarsitul saptamanii trecute, la Braila, cand cei patru galateni au reclamat ca ar fi fost agresati pentru ca nu au facut loc masinii conduse de seful Jandarmeriei Braila. Dupa un conflict in trafic, tinerii au fost dusi la sediul Politiei unde, spun ei, au fost agresati si, in final amendati, pentru injurii si discutii "cu caracter neprincipial". In urma acuzatiilor venite din partea motociclistilor, politistii braileni au intocmit un dosar penal pentru abuz in serviciu, implicarea jandarmului in acest incident fiind anchetata si de o comisie constituita la nivelul Jandarmeriei Romane.

Duminica, in jurul orei 11,30, cei aproape 200 de motociclisti prezenti la protest au pornit intr-un mars pasnic pe mai multe strazi din oras, primul obiectiv "vizitat" fiind chiar sediul Jandarmeriei Braila. Ei au purtat, simbolic, banderole la maini si au turat motoarele pentru a se face auziti, atragand atentia ca militeaza pentru o ancheta serioasa in acest caz.

"Este un mars de protest pentru toate abuzurile la care sunt supusi romanii, in general, si motociclistii, in mod special. Avem drepturi ca toti romanii, insa avantajul nostru este ca avem o pasiune comuna si asta ne uneste. Marsul de azi poate fi un exemplu si pentru alti romani, care trebuie sa spuna ca ceva ii doare, cand sunt abuzati sau pedepsiti pe nedrept", a spus Marian Coman, un motociclist brailean.

Nu este pentru prima data cand comunitatea motociclistilor din Romania s-a adunat pentru a veni in sprijinul celor cu care impart acelasi hobby, insa a fost pentru prima cand acestia si-au 'unit' caii putere pentru un asemenea caz. "Au mai fost situatii in care motociclistii au fost implicati in accidente si ne-am adunat pentru a fi alaturi de ei, dar este prima oara cand se intampla ca motociclistii sa fie abuzati de oamenii legii, iar acest lucru cred ca este mult mai grav, fiind ceva intentionat. Noi speram ca impactul sa fi fost mai mult asupra populatiei, care sa perceapa ca, daca ne unim, putem rezolva multe lucruri si mai putem stopa putin din abuzurile care se fac in aceasta tara. Asta a fost principalul mesaj al marsului de astazi", a spus Cosmin Frasineanu, presedintele clubului Romantic Bikers - Bucuresti.

O trupa braileana, "Addiction", le-a dedicat motociclistilor piesa "Asfalt uscat!", in semn de solidaritate cu cei care i-au ajutat sa filmeze primul lor videoclip, demersul lor nefiind singurul de acest fel. Vestea motociclistilor agresati a ajuns pana in Spania, la urechile motociclistului Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix. Prin intermediul cotidianului "Obiectiv - Vocea Brailei", el si-a declarat solidaritatea fata de motociclistii ce au marsalui, astazi, carora le-a dedicat si o poezie.